有冇人從來唔買旅遊保去旅行?

180 回覆
7 Like 47 Dislike
提提大家買還買, 咪撚幫襯同收成波有關既保險公司
快嘅話一個星期,慢嘅都就一個月內
可唔可以講下claim嘅過程?
HSBC 買邊隻? 用開HSBC有無得平?
家下只買Zurich
保電話又有網上claim form
自己填好就得
之前唔見左把摭都claim到
啲人話
包既野少
又話難claim咁

自己未試過
從來唔買
去銀行同職員講
填完畀返佢
職員會同你對
等收支票
有HSBC卡定戶口有八折左右
好似係AXA嚟
洗幾皮都廢事慳幾百,因小失大就唔好啦
旅保又煩又無肉食
接黎做乜?
親身體驗,同獅子個二奶銀行買旅保,晚上網上交claim Form及相關文件,第二朝瞓醒已經批准賠償,快到你唔信。
咁又幾好喎,你買邊個Plan呀?比條link睇下。
恆生?幾錢呀?
去唔同地區,會有唔同考慮,需要嘅保障都唔同
次次都幫襯唔同嘅保險公司

但總括嚟嚟講

經東亞買藍十字,最平,平過藍十字官網買

經渣打買安聯,經常做特價,都好吸引
上星期去旅行,經渣打買,99蚊9日東南亞尊貴計劃,超平

去長線,就有機會恒生、匯豐平d
總之每次都要按嗰次旅遊嘅地方、天數去夾價
恆生那個唔係藍十字咩? 唔係佢自己個wor..
我長期買恆生一年一年的旅遊保咁買...因為個個星期出去.
恒生係昆士蘭
東亞係藍十字
買之前要睇條款,好多delay都唔保航班營運/調動
一家3口去,亞洲區$3百幾。
佢有一平一貴
我買貴嗰個
都唔差幾多錢
我入匯豐坐低佢畀我睇㗎
我冇link
去長途旅行、高危地方,記住買保額大d嘅旅遊保

我最著重係身亡賠償、住院醫療、緊急醫療運送/遺體運送呢3項

反而飛機delay、唔見野呢d,我覺得自己承擔得到,就唔會太著重
我痕身買個間QXX保險,經痕身e-banking買,因保單問題直接同保險公司聯絡,D agents 都好友善幫到手。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞