日本旅行相

610 回覆
227 Like 25 Dislike
機:sony a7r3
鏡:24gm、福仔 50 apo
正喎!晨早起身影相真係攝影人既浪漫
有一次4點半起身影富士山日出,負15度凍到cls 諗返起都冇後悔
親眼見到個靚景嗰時就會唔記得辛苦
咁就春天去睇櫻花、秋天睇紅葉啦
東京有咩好地方岩影下相 黎黎去去都係識去啲出名個啲雷門寺
Ps 黎緊3月尾去睇櫻花
同想問下 有冇啲二手菲林相機鋪係東京推介
好靚啊啲景 影得又靚 弱弱一問 係咪一定要你嘅機先影到呢種顏色?用其他機 再filter再執得唔得㗎?
新手學習中
我都係去大路景點多
如果想影下d偽文青嘢,之前去過根津美術館同原美術館,都幾好影

櫻花的話,上年去咗幸手権現堂公園,覺得幾正,一大片油菜花配櫻花

上次陪女友去過新宿Map Camera同中野Fujiya,最後佢係Fujiya買左部Natura Classica。佢就話比香港平,不過我對菲林嘢冇乜研究,就唔知係咪lu,但睇佢地啲機係幾新淨
我用過富士、nikon、ricoh GR同sony,幾部機影既相,我都執到我想要既色
只要你影raw的話,後製調色就有彈性好多

不過都有人話其他牌子既機,好難影出canon機人像膚色,但係我冇用過canon又唔多影人,所以就唔知係咪真係咁
第一張好似宙士山浮係空中咁
樓主可唔可以借你啲圖嚟set wallpaper
感謝樓主分享
ig已follow
我有部olympus epl7同canon 研究下先~
有個叫川崎工廠夜景
好未來Feel
Agger! Post 返果日張相順手推下po
清有時間可以諗下join d一日團, 我舊年有去渡良瀨溪谷鐵道, 感覺唔錯
逆富士
諗住四月頭去東京 搵日係輕井澤得6日時間 好多地方想去
靚相 推
雪厚到個池都唔見左
貴野喎,好pro haha
樓主有冇用flickr?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞