2020年冬季日劇討論(1)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
真 成日都諗佢同天海點解可以keep得咁好
好羨慕呀媽呀
黑鉗係得第一集好睇
之後就笑到仆街
所以我強調第一集
之後係咁玩支玩具槍
最有印象係醫龍第一季第一集
坂口憲二用個筆筒插落水川心口話幫佢呼吸
如果老豆係澤村、老母係天海,你就會覺得點得只有你自己會變老
但係唔會有你,因為佢兩個只係扮結婚
屌,你講完先記得佢地做過套偽裝夫婦
醫龍頭兩季真係好睇
之後原作死咗就真係冇辦法
新生代男星流星真係幾吸引
靚仔打得最緊要演技幾好
我都準備開黎睇
因為係天海 再仆街都可以接受
頂多屌死游川條仆街
內田隻眼真係好好J 嗚呀
大島優子套野節奏又慢又跳黎跳去
冇CUT,套劇的確係冇講。字幕組講段字根本係小枝節嚟
Google都搵唔到當日有咁事,反而話王正廷走去投咗比日本
之後套劇都算係幾直線抽擊日本嘅戰爭罪行啦
差咗未講埋當時「偽滿洲國」不被承認嘅事

而且套劇最尾都講到明「このドラマは史実を基にしたフィクションです」

字幕組班人好心睇下佢自己國家D抗日神劇係咩一回事,然後先再打飛機啦
睇完山本美月套午餐聯誼偵探,
日本真係可以咩劇種都拉得上查案
日劇係廚師 model 開鎖佬 賣錶都係查案
武井咲嗰套報天氣都查案
睇完完全唔知自己睇咗啲乜
唔係山本美月捱唔到成集
個頭仲未接受到
兩個女角互動都ok 不過忙就應該會棄呢套
賣錶係邊套
wiki 有講,不過來源係條友既自傳度黎

1932年5月,第十屆遠東運動會在菲律賓馬尼拉舉行,其間舉行了執行委員會議,王正廷率中國代表團抵制了日本將滿洲國拉入遠東運動會的企圖,日本遂在無中國代表參加的情況下勾結菲律賓解散了遠東體育協會。王正廷對此發表聲明稱,「此次日本勾結菲律賓及少數會員,非法解散此二十餘年歷史之遠東運動會,我國決不能承認。」[12][13]

BTW~~支那真係咁多年都係咁
今季濱邊美波果套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞