2020年冬季日劇討論(1)

1001 回覆
9 Like 0 Dislike
佢個髮型柒到
但套野又真係幾好笑
會唔會女主令佢大改變…我睇有少少似會咁
呢類既霸道總裁劇真係第一次睇
都少啲見呢類型,可能套劇發展落去真係完全令速水大改變,樣吖、髮型、性格
期待左涼真新劇好耐
【美食探偵 明智五郎】主演中村倫也✕原作東村アキコ 恋する毒殺サスペンス

https://www.ntv.co.jp/bishoku/
原著劇透下次講聲啦
第一次係office比個女仔雜誌封面對住個度個頭直頭塌咗
不過佢後生個陣其實都幾襯呢個頭, 夠mk
大河「麒麟がくる」初回視聴率19・1% “沢尻の乱”で2週遅れスタートも好発進

>咁樣NHK大河劇更加唔會再開近代題材
拍絕對彼氏/ HAMMER SESSION個時代
佢地一路鬥低頭之後速水直接趴落去
嗰陣真係幾型
傳緊小栗旬會接任做tristone社長

https://www.excite.co.jp/news/article/Jisin_1821499/
又多個靚仔老細
係唔係演真人版RICH MAN POOR WOMAN
下年1萬羊已經係近代
都叫做幕末時代開始

好似話80年代又係試過拍原創題材同20世紀題材收視又係hi左野,之後拍獨眼龍政宗就大收。
一定睇
Burning 系
上年奧運都奶晒野啦,收視低唔再講,完全無人討論咁滯
いのち、收視唔夠30%(當時叫差)

而坂上之雲收視都係唔太好(但都叫好過都係3年番嘅精靈守護者...)
主要係冇人識o個兩位,同埋一開始兩個時間軸兩邊走太跳
https://www.nhk.or.jp/dramatopics-blog/22000/418968.html
ドラマ10
『ディア・ペイシェント~絆のカルテ~』
【放送予定】
2020年4月17日(金)スタート<連続10回>
総合 毎週金曜よる10時から10時44分 
【原作】
南杏子(「ディア・ペイシェント」) 
【脚本】
荒井修子
【音楽】
兼松衆
【出演】
貫地谷しほり、内田有紀、田中哲司 ほか
【制作統括】
真鍋斎(NHKエンタープライズ)、髙橋練(NHK)
【演出】
西谷真一、福井充広、武田祐輔
【制作予定】
2020年1月下旬より
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞