特朗普將於本港時間午夜十二時發表全國講話

934 回覆
287 Like 3 Dislike
重有一提伊拉克,啲國會又話通過咗議案要求美軍離開伊拉克。

但呢條twit就唔喺咁講
https://twitter.com/W7VOA/status/1214589036939153408?s=19

退場版
都唔算係跟啱大佬,人地由始至終應該都無當過佢係盟友,只係咁啱大家個敵人一樣啫,就好似蘇聯咁
輸硬點打呀? 成堆轟炸機等緊
同我公司班廢老一撚樣嘅喂
咁就唔知,美國艦隊冇神盾艦好怪,因為係成個防禦鏈來
如果當年滿州國成功,唔知依家中國會點呢
佢選擇咗同所有petrol head作對玩電動車
我發夢都想見到比亞迪收皮
晚清到依家會作亂造反既基本上都係華南地區,你係中共都放個核彈係度啦
The United States is ready to embrace peace with all who seek it.

不過當年頂得住納粹德軍,但係今日頂唔頂到呢?
要計當年,當年英國皇家海軍幾勁?今日既royal navy係美國佬面前仲有冇得威?
你要數當年既話,中華帝國每個朝代都有段時間好撚勁架喎,當年既蒙古帝國打撚到去歐洲都好勁架喎,要數當年係無意思。

講起mi6,聽講嚟緊mi6會擴大海外執勤既權限,應該都係為配合美帝同埋俾007 fans打飛機(4月上映)
其實歐洲好多國家既文化都好勁
英國贏既係皇室文化
係日本跟錯大佬, 國民黨親德法西斯嚟
做show
講中文都要睇稿嘅垃圾就摺埋啦
咁要睇下支拿有冇篤灰狗爆雜種行蹤啦
單單睇呢個post就知點解連登風向咁易帶啦
記招前:
侵帝一定打撚柒佢,伊朗個位置食正支拿海上絲路運油線

記招後:
其實唔打都岩既,集中精力對付支共
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞