特朗普將於本港時間午夜十二時發表全國講話

934 回覆
287 Like 3 Dislike
冇核彈邊個會聽金仔講野
只係英國佬奶共 但實力重好強
其實英中貿易金額 遠遠低於 英國同歐盟國好多 所以脫歐對佢地經濟影響真係一個好大既未知知數 同埋最煩既邊界問題
伊拉克夠型喇掛
只可以講時勢唔同,Obama係接Bush手尾當選,中東戰爭不斷打但冇結果,美國人民當時有反戰/厭倦戰爭情緒,局限咗美軍軍事部署
呢句就我完全同意,因為伊拉克同伊朗當日,twitter 有幾條片都喺影出喺啲人慶祝,伊朗人啲片就喺屋企叫好。
你認為習總被斬首,江派、團派會用核武咩
但係侵話伊朗呢世都唔會有核彈
應該會經濟制裁到民不聊生 人民要食草
正解,同樣中國咁早發展核武就係咁解
美國派戰機炸香港,港共政府咪即刻投降囉
我估依d同飛機d抬頭式顯示器差唔多原理
但可能我唔識野
如果想出黎d字正常顯示
咁放d原本反𨍭左嘅字入去
咁佢顯示出黎d字咪會反返正常囉
點解咁正
喺呢個context之下,的確係支共先會咁用,又累贅,意思又混淆。平時人講嘢就叫講話啫,give a speech同address就應該叫演說,講乜話?

寫做「覃生向全國演說」即可

「發表全國講話」,又累贅,意思又混淆,此風不可長
出兵要過國會
以而家環境點過...
[不捉鬼=不分化?]鬼,或成瓦解運動的關鍵。
https://lih.kg/1816981
所以狂讚伊朗人, 叫佢地反革命衛隊
蕭生話唔打
喺個光門度行出嚟
中國情況應該有D分別,目的一來係想學做大佬,做亞洲一哥,二來又要嚇日本
真喺開拖嘅話,上次波斯灣都表演過愛國者點截擊依拉克啲導彈陣。
所以美軍基地任射都應該喺劇本之一。
開戰未?
支那死好彩,二戰跟啱大佬做戰勝國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞