爆旋陀螺BURST ベイブレードバースト (21)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
黃到金

勇武所羅門
亞基layer唔同左色 哭了
同埋有RB配置情報未?

明明之前張圖個樣咁型
堀川話星期六先出RB片
明明有唔同架
撒旦?防禦?持久? 不了
如果死好命抽到 可能配1B比佢掛 唔知裝唔裝到
防禦?持久?裝個極速攻擊底比佢 佢就係攻擊型
個面圓番D 跑得仲快
一樣諗法 1B 不過末日1B鬆到傻 希望撒旦唔會

Best match
又暴走衝擊人地
諗緊買唔買多粒Ev'攞去磨
可以有兩個mode for 自high用
超王系列(個人認為)既Ranking表作參考
超王系統將重量集中於中間叫做底盤既部件
暫時有分一件過既1A/1B及兩件既1S(可配上舊代鐵)增加改造性

B-159 超級太陽神Xc.1A A $94
超級太陽神屬於右回轉攻擊型,係超王三子之一
難得一開始三子已經可以比到A既評價因為一體化底盤唔容易扣血
而且1A底盤只屬於右回轉使用,兩側超大型攻擊刃與攻擊環位置體齊
能夠比到對手強力既一擊,好容易就將對手擊飛
Xc底盤軸端有小小橡膠,側邊亦有識自由回轉既碟令到本體無咁易跌低
加上可以貼盤邊暴走之餘又可以斬中間,算係一個有趣既底盤
所以成隻原裝已經好好打,建議入手試下

B-160 王者炎陽神Zn.1B B- $94
王者炎陽神屬於左回轉平衡型,首次三子份面已有左回轉
評價只有B-原因係攻擊環雖然似當年廚機蠑螈五爪
但係爪位置太高,比較難以逆回轉吸收對手
1B底盤能夠雙向攻擊環使用,配上炎陽神能夠轉五爪攻擊型/十爪防禦型
算係叫做可以切換模式,不過有昔日廚機蠑螈令到炎陽神被比下去
感覺暫時難以改造,算係一隻職人機?
Zn底盤用Xc相約,側邊亦有識自由回轉既碟,不過軸端就係尖腳
大家有興趣就可以入手

B-161 翱翔末日Wh.R 1S B+ $94
翱翔末日屬於右回轉持久型,攻擊環今次有三隻持久翼
對戰時展開增強離心力增加持久力,而且攻擊環又較圓唔算太容易被削血
1S係左右轉都能夠裝到既兩件底盤,配上暫時最重既Wh鐵(可裝上舊代使用)
R底唔講了,出左老撚咁多次
不過聽聞兩件底盤既設計會有個體差,有D可能會比較緊
細佬會用白色版末日,到時會係RB20比你抽返黎合體
Update左超王既小小評價方便新玩既巴打望望
紅太陽SS+
on99 SS+梗係武神
希望武神唔會好似肥龍咁 裝'軸都會易爆
肥龍係邊隻
帝皇神龍 我成日都覺得佢個樣好似食到肥左嘅皇牌神龍
有冇巴打知一格d件仲有冇做特價?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞