CA/ACO招聘/賽後(112)Waiting List嘅人快啲收到華田

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
抵到爛?你係咪想講人工低到爛呀!下?

去拜年,個個人工高笑到四萬咁口準備買樓,你呢?就萬五。

你似咁既姿態去拜年,完全覺得冇問題?你逗逗埋埋d利是都補唔返個gap呀!
今年未開招聘
唔洗咁快發功住
留力呀
魔巴豬豬
劉明等睇不悔兄串到佢仆街
又唔好話寸,係以事論事啫,禾最歡迎大家公開理性討論
事實係~我去呀媽果邊嘅親戚拜年,啲親戚係恭喜我終於比我入到政府,以後唔洗擔心

我呀媽去佢啲3姑6婆到拜年,比人問起我做緊咩? 我呀媽答佢入左政府做文職位,啲3姑6婆係讚我話我叻仔,咁難入都入到政府

至於見返已經攞到專業資格嘅大學同學,佢地都話如果我唔撈自己果科,做住 aco 去考 eo 都無得輸,好過係出面啲私人公司多多聲

人工15k定51k ,屋企無負擔,自己夠洗就得,何必咁執著呢? 過多半年跳一跳point,計埋 allowance 同19-20預佢加3%,都已經追贏我上一份工
咁認真覆佢做咩,佢擺明係玩膠嘅,實情係佢現實中只係一位考極正苦工都考唔到嘅自憐撚罷了(又或者可能真係想幫手唱淡正苦工嘅打手黎)
魔語錄
魔巴仍然鍥而不捨咁努力
想入ACO既就知魔巴唱淡既重要性
如果佢用考ACO份毅力考其他POST會唔會開心D
派位部門會返工嗎?會繼續派rd嗎?
新人入黎, 我見2018就招人,但見到前幾頁話仲派緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞