CA/ACO招聘/賽後(112)Waiting List嘅人快啲收到華田

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
人手多過編制咩玩法
SCO 同 CO 空缺加埋大約400人,2019年年尾已經升左一批 CO,換言之而家有啲 acting CO 嘅 aco 如果做得好2020年尾輪到佢地升,連同退休前休假嘅人數,將 waiting 嘅人數 fill 埋入去條數就剛剛好

預視未來2年退休人數,今年暑假如果再開招聘預計請人人數可能只得2018年嘅一半
註解2咪寫左囉
放緊退休假
呢份有冇LINK
咁即係之前大家成日傳既唔會再公開請ACO有機會係真
全部係我個人推測,距離暑假招聘仲有半年,waiting list仲有300個左右,齋睇個表呢~位就fill得7788

呢水入左去真係覺得自己好好彩
PK了 CA有109個人做炮灰 除非有退休或棄OFFER
辭職?
唔知人手果度包唔包埋有聘書而未上任果堆
唔計既話真係fill得8899而唔係7778
果條數都好大下
今年請成2500人
下年再請點止少18年一半
隨時連waiting1000都唔過啦
邊度有得睇最近幾屆每屆請咗幾多人?
個編制好似滿哂
唔覺有好多等退休

如果再開招聘
應該都係得一千幾百個位
分分鐘今屆係最後一次

仲要撞正肺炎
啲人見政府有得停工 個市又唔好
應該又多一批fg爭
下水真係最多請1000,真係爭崩頭
首先要睇果400個co, sco位點 fill 法,如果選擇用2018年waiting list先放啲aco入去,2020年再請可能得6至700個位
下屆 aco 應該少d
CA 就應該keep住請咁多
CA要食埋 OA d 位
果啲人數唔會多,50個都唔知有無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞