跪求石硤尾小店介紹

179 回覆
5 Like 2 Dislike
石硤尾邨後面有間茶記
好似叫新雅,好多年歷史
抵食,街坊既canteen

新雅必食白汁雞皇飯
我想問下白購精品軒個老闆係咪死左
依家淨係得返佢個仔?同其他啊伯係到睇鋪
btw以前白購入面既冷面同手撕雞前身既小九子好好食
林記個燒賣同個辣汁

諗起都想食

肥哥以前響37座開士多嗰陣我已經有幫襯
一向係劣食

講真肥哥係幾好食,不過有幾次瀨野
有次嗌菜做餸,食完見到成碗湯都係菜蟲同烏蠅仔
上圖係前幾個月食,諗住唔嗌菜就冇事
點知食到一半撈撈下見到條咁既野

仲有間冰冰樂出名食豬扒
但係D阿姐會用夾豬扒個夾響地下夾垃圾

冰冰樂都執左啦

呢兩間野嘅衛生真係...
喺冰冰樂飲完佢杯沙冰啫哩,即刻肚痛
肥哥就未試過奶野,但係成日聽fd講總會有污糟野,好似上圖咁

另外好景燒味,有同學講過話
個老闆撩完鼻就斬叉燒
我就未見過,但係佢隻手好似係長期唔洗
不過咪又係成日食,仲要不斷加價

好景以前廿蚊買個燒味飯就上去小澤打機

冰冰樂真係污糟到狗也不屌

冰冰樂執左

早兩年成日去食咸牛飯

轉左賣菜
唔知做乜鳩 附近幾間都轉左做賣菜賣生果

最撚on9播埋啲disco歌播到大大聲
btw 馬路嗰個齋舖明明好好生意都執 早排又係到賣生果

齋舖燒賣陪伴咗我成個讀書生涯

係我小學嘅事啦
感覺而家行落街身邊個個都係連登仔
南山村尤魚伯
水手茶餐廳 (大力水手
南山質素好似越嚟越差

between, 十勝牛真係⋯

等咁3咁耐終於等到佢執笠 過對面食冰室好過啦

十勝牛執左?
石硤尾邨後面有間茶記
好似叫新雅,好多年歷史
抵食,街坊既canteen

新雅試過食牛麵有隻大曱甴

係我小學嘅事啦

可能呢個既人大家都見過哂 只係大家唔知

係我小學嘅事啦

可能呢個post既人大家都見過哂 只係大家唔知

係我小學嘅事啦

可能呢個post既人大家都見過哂 只係大家唔知

要唔要落街相認下
南山村尤魚伯
水手茶餐廳 (大力水手

水手中學食過一次煎蛋肉醬飯 好似係
睇住佢係塊鐵板上面煎蛋
燶邊

不過已經係舊事
仲有以前嘅西貢星 越南嘢
但已經返唔到去以前啦
南山村尤魚伯
水手茶餐廳 (大力水手

睇住佢係塊鐵板上面煎蛋
燶邊

不過已經係舊事
但已經返唔到去以前啦

西貢星都56年前
食lunch既話,各位石硤尾巴絲有無咩推介
南山村尤魚伯
水手茶餐廳 (大力水手

睇住佢係塊鐵板上面煎蛋
燶邊

不過已經係舊事
但已經返唔到去以前啦

西貢星都56年前

佢個生牛河都幾好食印象中
好掛住石硤尾同白田

搬咗20幾年都好鍾意呢個社區

總統

總統

鳴門日式蛋包飯
好掛住石硤尾同白田

搬咗20幾年都好鍾意呢個社區

可惜廢老多,中意西九新動力甄啟榮
有無手足都係住石硤尾邨
南山村尤魚伯
水手茶餐廳 (大力水手

睇住佢係塊鐵板上面煎蛋
燶邊

不過已經係舊事
但已經返唔到去以前啦

西貢星都56年前

佢個生牛河都幾好食印象中

西貢星生牛河食完會肚痛

總統

執咗好似?

唔知有無人記得張相圈住嗰度 有無轉過手?

試過返去 發現對老夫婦已經無做
又唔記得間野叫咩名… 中學雞嗰陣成日去食冷麵 冰菠蘿 沙冰

總統

執咗好似?

執左幾年啦

總統

執咗好似?

執左幾年啦

好似都係同一個老細
翡翠同總統係兩兄弟開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞