跪求石硤尾小店介紹

179 回覆
5 Like 2 Dislike
南山質素好似越嚟越差

between, 十勝牛真係⋯

比新假期賣完鳩咁多人
hea做都得啦

執左
肥哥難食咗好多

真係? 出黎做野之後就好少去食

肥哥以前響37座開士多嗰陣我已經有幫襯
一向係劣食

講真肥哥係幾好食,不過有幾次瀨野
有次嗌菜做餸,食完見到成碗湯都係菜蟲同烏蠅仔
上圖係前幾個月食,諗住唔嗌菜就冇事
點知食到一半撈撈下見到條咁既野

仆街我食咁耐都無咩留意可能食左好多蛋白質
林記最正
肥哥難食咗好多

一向係劣食

仲有間冰冰樂出名食豬扒
但係D阿姐會用夾豬扒個夾響地下夾垃圾
肥哥難食咗好多

一向係劣食

仲有間冰冰樂出名食豬扒

冰冰樂都執左啦
一定要去肥哥車仔麵

我食過 入面有屎

肥哥以前中一成日去食
但中一一齊食飯嘅朋友轉校之後就冇去過啦
仲記得佢用嘅係雄雞碗 唔知依家有冇改變呢

樓上有人話牛哥係咪以前白田賣沙咈雞肉串牛丸串個個呀叔?
勁鍾意食佢隻醬 但之後聽講已經走咗
好掛住佢呀
人又好 食物又好味 好興幸自己喺佢仲開緊檔嗰陣係石硤尾讀書

牛叔係南山開檔架
聽講係Cancer去左

牛叔見你着咩校服
就會話自己以前係你間學校讀書
曾經揸過某某miss個波

另外久唔久會話請你食煙
一定要去肥哥車仔麵

我食過 入面有屎

肥哥以前中一成日去食
但中一一齊食飯嘅朋友轉校之後就冇去過啦
仲記得佢用嘅係雄雞碗 唔知依家有冇改變呢

樓上有人話牛哥係咪以前白田賣沙咈雞肉串牛丸串個個呀叔?
勁鍾意食佢隻醬 但之後聽講已經走咗
好掛住佢呀
人又好 食物又好味 好興幸自己喺佢仲開緊檔嗰陣係石硤尾讀書

牛叔係南山開檔架
聽講係Cancer去左

牛叔見你着咩校服
就會話自己以前係你間學校讀書
曾經揸過某某miss個波

另外久唔久會話請你食煙

我地應該同一間學校
肥哥難食咗好多

一向係劣食

我食過曱甴皮

between 佢食物質素下降左
以前中學好食好多
依加仲要冇左冷氣房
南山邨間粥檔幾好 好似開左好多年 不過去到一點幾兩點就收檔

近停車場果間昨日 last day

好可惜
以前問粥舖個老闆娘先知牛叔cancer死左 都成十年
有一排佢冇開檔之後有個女人出黎開過一排 之後又冇做
佢隔離炸野果檔野果兩公婆好似唔係幾鍾意佢

果間士多都執左喇
佢見牛叔賣串燒咁好做又賣炸野

果間士多都執左喇

畢左業之後都冇去過果邊 果陣間雪糕舖先岩岩開 依家做到風生水起

果間士多都執左喇

畢左業之後都冇去過果邊 果陣間雪糕舖先岩岩開 依家做到風生水起

牛叔死左邊有10年,大概8年度啦
因為我最後見過佢同食佢啲串燒果時係我中三果年,大約係09-10年度
竟然會有咁多石硤尾巴絲

果間士多都執左喇

牛叔死左邊有10年,大概8年度啦
因為我最後見過佢同食佢啲串燒果時係我中三果年,大約係09-10年度

我都係中三果年最後食 好似8年?我頭先冇數清楚
我記得岩岩考完期中試 果陣佢已經唔係成日開檔
好食個啲好快做唔住就執,以前有間叫晴朗既西餐幾好食,同一個位之後轉左做泰國野,啲野幾好食,但食左幾次之後又做唔住
多謝各位巴絲打

plan 緊做個social project, 係想介紹返石峽尾的小店

歡迎更多分享,我地做到會整理完再share 出妮
肥哥難食咗好多

一向係劣食

仲有間冰冰樂出名食豬扒

冰冰樂都執左啦

呢兩間野嘅衛生真係...
喺冰冰樂飲完佢杯沙冰啫哩,即刻肚痛
肥哥就未試過奶野,但係成日聽fd講總會有污糟野,好似上圖咁

另外好景燒味,有同學講過話
個老闆撩完鼻就斬叉燒
我就未見過,但係佢隻手好似係長期唔洗
不過咪又係成日食,仲要不斷加價
仲有一間近依一兩年開嘅越南嘢 係肥哥附近嘅 佢啲燒豬頸肉又係好正 叫飯嘅話仲有酸蘿蔔絲同薑蔥送飯

石硤尾真係幾多巴絲打住
肥哥難食咗好多

一向係劣食

仲有間冰冰樂出名食豬扒

冰冰樂都執左啦

呢兩間野嘅衛生真係...
喺冰冰樂飲完佢杯沙冰啫哩,即刻肚痛
肥哥就未試過奶野,但係成日聽fd講總會有污糟野,好似上圖咁

另外好景燒味,有同學講過話
個老闆撩完鼻就斬叉燒
我就未見過,但係佢隻手好似係長期唔洗
不過咪又係成日食,仲要不斷加價

好景以前廿蚊買個燒味飯就上去小澤打機

冰冰樂真係污糟到狗也不屌
仲有一間近依一兩年開嘅越南嘢 係肥哥附近嘅 佢啲燒豬頸肉又係好正 叫飯嘅話仲有酸蘿蔔絲同薑蔥送飯

石硤尾真係幾多巴絲打住

海防串燒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞