跪求石硤尾小店介紹

179 回覆
5 Like 2 Dislike
屌無人講園野 仲話自己石硤尾人
中學雞時好鍾意沙津醬撈飯

唔係叫原野咩?以前白購有一間都為類似有炸嘢炸帶子炸蝦飯拉麵嗰陣成日食白田個間
之後間嘢執咗先識去原野到食
依家仲係咪係平台嗰個位

呢兩間野嘅衛生真係...
喺冰冰樂飲完佢杯沙冰啫哩,即刻肚痛
肥哥就未試過奶野,但係成日聽fd講總會有污糟野,好似上圖咁

另外好景燒味,有同學講過話
個老闆撩完鼻就斬叉燒
我就未見過,但係佢隻手好似係長期唔洗
不過咪又係成日食,仲要不斷加價

好景以前廿蚊買個燒味飯就上去小澤打機

冰冰樂真係污糟到狗也不屌

冰冰樂執左

早兩年成日去食咸牛飯

轉左賣菜
唔知做乜鳩 附近幾間都轉左做賣菜賣生果

最撚on9播埋啲disco歌播到大大聲
btw 馬路嗰個齋舖明明好好生意都執 早排又係到賣生果

係囉 好鍾意食齋舖d燒賣 唔知點解執左
最on9係佢收左鋪都仲播緊歌 痴撚線

咁唔知賣巴基定印度野個間雜貨舖 隔離間賣歐洲包同意粉焗飯既都執左?

無執 仲開緊

呢兩間野嘅衛生真係...
喺冰冰樂飲完佢杯沙冰啫哩,即刻肚痛
肥哥就未試過奶野,但係成日聽fd講總會有污糟野,好似上圖咁

另外好景燒味,有同學講過話
個老闆撩完鼻就斬叉燒
我就未見過,但係佢隻手好似係長期唔洗
不過咪又係成日食,仲要不斷加價

好景以前廿蚊買個燒味飯就上去小澤打機

冰冰樂真係污糟到狗也不屌

冰冰樂執左

早兩年成日去食咸牛飯

轉左賣菜

咁唔知賣巴基定印度野個間雜貨舖 隔離間賣歐洲包同意粉焗飯既都執左?

無執 仲開緊

記得個女侍應定老細 講野好好笑
井底劣食大賽

冰冰樂執左

早兩年成日去食咸牛飯

轉左賣菜

無執 仲開緊

係 間野岩岩開果時佢整左個窩夫定格仔餅咁既野
請我試左舊 佢自己又食左舊話淡荗荗好難食 都係唔賣
白田上面有間茶記
白田購物中心有好多新鋪特色野
南山邨平台

白購地下之前有間叫特色廚平靚正,而家執左
一定要去肥哥車仔麵

小學食到出嚟做野

好貴 4個餸已經40幾

肥哥
有冇人識南山村牛叔?

好掛住牛叔啲串燒

次次去買串燒都係到講咸濕野

唔係叫原野咩?以前白購有一間都為類似有炸嘢炸帶子炸蝦飯拉麵嗰陣成日食白田個間
依家仲係咪係平台嗰個位

原野真係好正 個師傅好好人
有時野食整多咗會請我地食
有次試過成碗炸豬排送俾我地
宜家搬咗去街市平台 幅牆俾人任畫唔嬲

無執 仲開緊

係 間野岩岩開果時佢整左個窩夫定格仔餅咁既野
請我試左舊 佢自己又食左舊話淡荗荗好難食 都係唔賣

齋舖老闆娘個仔同我由細玩到大

每個月其實賺好少錢又辛苦,佢叫媽咪執左佢唔好做了
仲有俾食環署話過佢潛建,所以先讓左間舖俾人

呀 唔係食環 好似係地檢先岩 我都唔太清楚

老闆娘好好人 買燒賣會同你吹下水
好掛住d燒賣
白購有間賣意粉 薯容 蛋糕 果d都幾好食
個老板娘都幾nice

隔離仲有間小食鋪 開左好耐 個阿叔好麻甩
日日放學都好多小學雞買撈面

再隔離係個伯伯同埋阿姨開既士多 d野飲好平
個伯伯又nice又成日同人吹水
個阿姨個樣就幾惡

過多少少有間賣手撕雞 老板娘好好人 買煎釀三寶成日送多舊比我 d野食都幾好食

巴打講嘅係咪個間好味道小食
我之前好鍾意食芝士撈烏冬 啲野咁多年都無乜點加過價
白購興記 窮撚恩物
個老板娘都幾nice

個阿姨個樣就幾惡

過多少少有間賣手撕雞 老板娘好好人 買煎釀三寶成日送多舊比我 d野食都幾好食

係啊 d野食勁平又多花款
白購興記 窮撚恩物

興記真係劣食中既佼佼者
石硤尾邨後面有間茶記
好似叫新雅,好多年歷史
抵食,街坊既canteen
樂軒廚坊 唔知有冇同好?
焗飯幾好食
樂軒廚坊 唔知有冇同好?
焗飯幾好食

成日去食早餐 歐陸雞扒走唔甩
白購興記 窮撚恩物

興記真係劣食中既佼佼者

同fd食過一次 就唔夠膽再食 真係得個平字

依家仲係咪係平台嗰個位

yes仲喺平台仲多咗個鋪位
原野以前係白購向出依家賣手撕雞嗰間 之後轉咗手比前面士多老闆娘賣小丸子好似叫kumi 依家就變咗手撕雞 隔離依家興記我諗就係你講緊食炸帶子嗰間 成日都送多兜螺肉同海草
個老板娘都幾nice

個阿姨個樣就幾惡

呢間我都識佢個仔

老闆娘係好人 睇住我大

我都見過老闆娘 但好似唔係成日係到 巴打你咁勁識哂人地全家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞