[勿忘五大訴求]Pokemon Masters (20)| 寵物小精靈

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
升得好快
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
西利 我仲farm緊E4 note
暫時搵緊其他寵auto farm 排陣,暫時難攻剋嘅係請假王同路卡。

其他未試住,應該都係差唔多擺法
下面兩隻廢柴準神擺法,都係2星草裝

想問你farm乜鳩
厲害,拎嚟auto掛睇緊都係跟你地建議搞加速加大字燒命中算
Farm定專用滴晶阿你老母
一出星盤就升得唔撚得阿?
一定要升而家出左個三隻阿,on撚9
可以架咩?唔係要打多人先可以升其他咩?
單人chance邊隻出招咪跌邊隻
其他pm依家都可以升最基本嗰6格㗎
可以,而家所有寵都有6格比你開住先
同埋全部都可以跌專用滴晶
咁我都farm先
sor唔記得左你讚過班吉拉好勁
一路都話佢廢,失憶就自己爬文,7左就潛水
又真係
嫌佢廢又要farm佢 係我理解不能

刷定狼人先
有愛唔得?睇唔睇到我話搵緊其他寵auto farm個排法?

理解力底下就睇文算啦,唔好出來撩人
其實速度係咪真係有用
幫馬騮開左一出場加速 再開埋+20嗰格
儲氣睇唔出快左
有影響但唔係正比咁上 係唔明顯的

https://pokemas.boom-app.wiki/entry/speed-effect
呢度有驗證3隻加埋49速10秒回一格 之後差唔多每double先少1秒

https://kamigame.jp/ポケマス/攻略ガイド/すばやさ.html
呢度有驗證buff咗全隊速+2先快零點幾秒
其實到而家都唔明速度

話就話加速儲氣

一時條bar 閃光加速咁,一時又普通
我觀察過auto 反而條bar 識閃光加速
但自己用同一方法去又唔識架喎
伊貝真係好睇個盤點開,如果有任意能力嘅entry boost都會變接力神寵,再疊埋換入怪嘅entry被動,可以快速疊好一隻物攻怪要用嘅buff
不過伊貝唔知幾多年後先會有全盤
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=36673&snA=1747

懶人包:務必每天上線打幾場單人,打幾場多人,日子久了滴晶就多了

以下詳解

1. 系統設定每X場可以「保底」一個滴晶機會,在這個「保底」場中,如果玩家沒有開到拍技,則下一場仍有滴晶機會,直到獲得為止。

2. 前述的X為一以3為首數,公差為1的等差數列,即「3,4,5,6,7...」,也就是你獲得的滴晶越多,下一次出現所需場數越多。此數列每天14:00後重置,也就是不管你今天打到哪個循環,隔天都從3開始。

3. 滴晶機會不一定只有「保底」有,有時會有獨立的「隨機」滴晶機會出現,這個「隨機」場就是有時會連續出現滴晶機會的原因,如果沒有在那一場開到拍技,下一場不會再出現滴晶機會。
EX:當我在「每8場保底一個滴晶機會」的循環時,我可能打到第4場就出現滴晶機會,這場請一定要開到拍技,錯過就沒了。

4. 單人的數列跟多人是分開的,所以單人刷到很難刷了可以打打多人,一樣時間重置。

5. 「隨機」場結束後從數列的哪個地方繼續尚未明瞭,給大神測試。

若要在一天內農完750個專屬滴晶,只刷單人「最多」要刷多少場?(也就是不考慮隨機只考慮保底)
750/5=150 (一場可以獲得5個專屬滴晶,所以要進行150個循環)
從「每3場保底一個滴晶機會」到「每152場保底一個滴晶機會」所需場數
= 3+4+5+6+...+152=11625
怕爆
所以這個機制讓掛機農的人沒辦法短時間農完
專屬滴晶Auto Farm Team 簡易版

漏咗講 d 拍組全部最好max lv
有gear就加 冇都冇所謂
建議大家有空閒時間先farm 滴晶
因為跌既機率係視乎你完成多少場數
所以要完成一套星盤 需要頗長時間 加上某d技要lv3先unlock到 暫時唔洗花太多時間farm
做d有意義野仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞