淘寶買羽毛球用品防中伏區

81 回覆
5 Like 101 Dislike
Logo、錐號、鐳射貼紙,網上圖文教學
球員 都係拉30above 所以好易斷
仲有個講法 俾球員用 同街賣 根本唔同拍黎
係 100~300蚊支個d, 宣稱係工場流出未上色既拍
另外香港仲有無地方買到yonex Ti-10 三代?
依間一來係天猫,二來係大店,基本上唔會假。如果怕,send個鋼號比Victor 睇下。佢會覆你。
毛拍價格幾十蚊至幾百蚊都有,你問咩價位?
係黑拍同毛拍一樣。
做咩要買橙色,黃色好平。
好打品質好既黑拍都250人仔以上,但250人仔就唔買黑拍。
幾年無打過,最近玩返
想問依家有咩羽毛波抵玩
黃色有了
寧願買貴波都唔好貪平
你要求唔太高既話,貴波好少會俾你打到甩毛,個波最多係飛慢左,但個飛行路線基本就好穩,襟打好多
平波你撻q既話基本就甩硬毛,反而岩比賽,可以keep住換波,打貴波其實仲襟打
以前打開hi qua紅同藍咋
太耐無玩唔知有咩新野,舊野有咩唔同
仲有睇你打法 你好少殺波既話 可以打得仲耐
你預算幾多?
我覺得除左睇預算之餘都要睇本身能力去到邊.
而家出面開場個個都買rsl 去到supreme 或者UT乜乜乜.
但有時殺幾拍後雖然D 毛仲齊但可能骨開始軟甚至波頭入邊已經唔夠硬.
分分鐘買平波~$120 例如no.1 或者雪峰二級仲好.
不過呢2隻都飛得好快 有無D $120~$130 但飛得穩定?
兩種玩法,我自己打開RSL,no.1同official呢d比較平,就係因為平,拎黎比賽可以keep住用黎換,成本都未去到好高,但個波通常打完會甩毛唔要得

貴d既Classic, Supreme, Ultimate 雖然都好似你咁講d骨會軟左,即係個波飛得慢左(俗稱唔去),但對要求唔高既人其實會襟打,雖然個波唔太去,但條路線係仲會飛得好穩定,對初階既人影響未到好大,而game場用貴波另一個理因就係d波打完可以留黎做訓練波

平波你新手打一撻一定斷毛,高手殺/切得多又會斷,一局21分用2-3個波都好正常,筒波燒得好快,所以睇你追求d咩
我地通常兩公婆單打為主, 最近用classic, 話就話單打但其實大家都多殺波.一隻波通常打得1局多D.
質素來講當然完全滿意. 只係價錢有D 貴
no.1 太快. 好似連力都唔洗就拋到好高好後.
你可以試下AC50、MY4、YFL5
ac50 試過都ok . 另外兩款是咩來
因為MY4同YFL5香港都係得港羽羽毛球專門店有得賣,加埋一次要訂5桶,所以比較少人用。
此帖在2020/01/12完結。如有問題可找https://www.facebook.com/KongmintonHK/ 客服。
即係賣廣告?
係喇 連個名都一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞