淘寶買羽毛球用品防中伏區

81 回覆
5 Like 101 Dislike
因為我本來就係做羽毛球依行,而且對大部份淘寶的羽毛球用品有一定了解,知道有好多伏。
大家淘之前不防問下我,以防中伏。
想問10u有邊枝拍推介,要頭偏重

另外想問香港邊度多羽毛球拍睇,行過旺角波鞋街幾間都得yy,得一間有李寧同victor,仲有邊度多拍睇?
既然覺得淘寶有乜所謂 咁唔差在淘埋自己副棺材返嚟 慳返啲棺材本啦
呢間有冇伏 好似幾多人買
旺角出名賣拍果幾家都唔會伏,只不過價錢都偏貴,完全跟住市價走。
mk有大約十間
觀塘有四間
新蒲崗有三間
有本地鋪頭 幫襯左本地先喇
迪卡儂啲球拍得唔得?
迪卡儂羽毛球相關產品都係垃圾
輕過4U都唔會推薦
本地好多間都係黃店
迪記波好襟打喎 同fd猜足個半鐘都仲係同一粒
利申 唔係公園鳩打嗰種
襟打是一定係好波。講笑咁講膠波都好襟打,又唔見個個打膠波。
唔通粒波鳩轉都話好打咩唔係比賽同fd玩下覺得可以買平啲
rsl正常打得嘅都百三起跳 上次買rsl6打 個零鐘已經12粒波斷曬毛打唔到
btw我買嗰隻D記波係99蚊嗰隻 膠水差少少 易扁 但如果猜波完全頂到
樓主講到咁廢 下次買最貴嗰隻試下先
同埋想問樓主知唔知淘寶間羽強係咪真貨 兩年前買過一支亮劍12 cn 3ug5
再試friend嗰支亮劍12 hk 3ug5 佢嗰支頭重好多好驚買咗a貨
真心膠定假膠
認同。睇波好唔好第一個睇飛行,飛行差基本上唔洗理。其次睇手感同耐打度。
羽強係?比條link睇下。至於Victor拍真定假,你可以send個鋼號比Victor 睇下。佢會覆你。
就算同一支正版拍,你上唔同手膠,或都去唔去底膠,上唔上緩震膜都會影響到平衡點。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞