淘寶買羽毛球用品防中伏區

81 回覆
5 Like 101 Dislike
一個鐘兩個波 藍色果隻wo
sor以為係紅色嗰隻飛撚到上外太空
淘寶個d毛拍(工廠未上柒既拍)質量係點?
淘寶以外, 邊度仲有橙色zspeed買?
小黑拍?
二手gp/旺角羽x ip版 盛惠千八
千8
全新ip絕版 差唔多啦不過我會揀收二手 唔過千
ip 版即係點?對我黎講咩版本都係咁打
高級過sp囉。。。
聽落
我有兩支橙zspeed 一支2手sp一支全新jp
有冇興趣
Ip應該係球員落場版
咩版本其實影響不太大,主要都係用黎劃分唔同地區出售,畢竟唔同地方既售價唔同

另一個講法就係質量問題,有人話點解jp會好d,雖然每枝拍整出黎都係用果個模板,但大量造出黎每塊拍既參數應該都會有少少誤差,少誤差既就留番係本土賣,呢個講法信唔信就隨你,好耐之前睇過篇訪問,yy幫林丹整拍時候,兩塊拍可能好輕微既唔同重量,林丹都feel到,但我地普通人用就應該無分別
打得好,又唔會話因為用左高級版本
打得差, 更加唔敢同人講用左高級版本..
所以都係買返SP 算
同樣型號球拍IP版保磅會唔會比SP 高?
ip唔記得係stand for international player定Indonesia 版
jp ip sp乜乜柒柒 只要同規格 保磅都係一樣
不過jp error少啲可能襟打啲
我成日都有個問號, 以前yonex 球拍保磅得24-26, 雖然話只係保磅唔代表上限, 但D比戴球員用塊保得26既拍拉到30,32 咁咪好易爆拍
nanospeed個年代其實已經可以上到30
佢保低磅係為咗爆拍可以claim少啲
YY拍可以點分真假?
因為拍寫左磅個range係for官方保養,你一樣可以拉到30,不過爆左官方唔保,球員拍有贊助商俾,爆唔爆拍有咩所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞