[木村係咪終於揀岩劇本 3]《Grand Maison 東京》/《教場》討論區

935 回覆
21 Like 4 Dislike
佢之後嗰套拉麵才遊記都正
Bg完左。。
好似無乜人講既
係 。。 但應該keep住到吧
岩岩個集成日o住個咀
终於睇左套摘星廚神
木村做大廚都咁型
不愧為大神,但個女主太老
bg2 邊到有得睇
Gimy
好過上季
多個長毛,多些小動作鏡頭同緊張感
上季結局唔掂,睇到打冷震
可惜疫情cut 左集數
未睇第7集 但今季都劇情唔錯
我覺得好悶
上季啲配角直頭變路人
上季就真係悶
不過cut左幾集都好大影響
7集一忽忽咁
主角好似做社工咁
長毛有時又出一出現
由頭到尾唔知做乜⋯⋯

第一季至少有江口洋介同中女串插吓
第二季得長毛同社長
(pic twi)「教場2(暫定)」2021年新春2夜SP放送

今年1月播放的話題之作,由木村拓哉主演的富士電視台SP劇「教場」將於明年1月回歸。劇名為「教場2」(暫定),定於2021年新年連續2晚播放。這對木村來說是單發劇的首次系列化。「演員、工作人員齊心協力,認真對待一切」木村向我們展露出絕不草草了事的幹勁。

這一次的續篇,可以期待「最可怕的教官」繼續power up的姿態。學員的飾演者們會在9月先開機,現在正進行著訓練。木村本人也抽出時間去到訓練現場,為現場帶去緊張感。

對於前作的反響,木村表示「能讓警官們不以『啊 是木拓!』,而是『啊 是風間教官!』這樣的目光來看待我,能獲得現役的各位這樣的理解,我感到非常很高興」。對即將迎來的續篇,木村熱情滿滿「哪怕一點點,為了之後能使娛樂作品更加有趣,必須酌情做出改變,在關注改變的同時保持好平衡去創作。」

From:https://m.weibo.cn/5850260753/4543469916521128
風間教官
日本人d taste 無路捉 呢套野好似收得過廚師
半澤又係高收視
bg臨尾咁怪既
社長,課長,長毛好似時好時壞咁
係咪因為cut過
7集一忽忽咁
主角好似做社工咁
長毛有時又出一出現
由頭到尾唔知做乜⋯⋯

第一季至少有江口洋介同中女串插吓
第二季得長毛同社長
日本人d taste 無路捉 呢套野好似收得過廚師
半澤又係高收視

BG2
平均視聴率 15.6%(視聴率はビデオリサーチ調べ、関東地区・世帯・リアルタイム)
Grand Maison Tokyo
平均視聴率 12.9%(視聴率はビデオリサーチ調べ、関東地区・世帯・リアルタイム)
即係BGM都米芝蓮贏啦
D人會唔會因為留響屋企所以收市高D
好期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞