[木村係咪終於揀岩劇本 3]《Grand Maison 東京》/《教場》討論區

935 回覆
21 Like 4 Dislike
悠長假期
點解教場我會覺得係警察版女皇之教室
有時我會諗呢套劇唔多唔少反映到呢兩間餐廳成功背後既真實故事。
教場好睇喎......究竟佢目的係咩呢
15.3% 教場-前編/CX
15.0% 教場-後編/CX
收視唔錯
now tv 有冇教場?
追咗陣po,想問咩係sp?
同埋教場係咪得兩集就結局?唔會再出?
好食就真,但個時唔識欣賞
何謂錯?
對於三子(加埋中居)嚟講,合作咗咁多年想拆伙、想離開有咩問題?就算係受經理人影響都好,一個組合都無話唔完得
另一方面,木村冚家等佢養,係尊尼咁多年,想安穩留係個熟悉嘅地方有咩問題?

大家都無錯,只係成件事做得好肉酸,將啲不和放晒上枱面
以我所知係因上面權鬥所以發到件事咁大

等熟悉嘅巴絲補充
唯一唔明係點解中居可以完全冇事, 完全冇人屌佢 好似透明人咁
已做咗木村fans 2x 年
Long Vacation
從天而降的一億粒星星
GIFT
最鍾意
美麗人生(小學時睇,睇到喊晒口)
Hero
Pride(竹內結子嘅頂峰
Grand masion俾我嘅感覺係煮食版one piece
要集齊啲伙伴嘅熱血之旅
草彅剛 同慎吾最friend 木村都好照顧慎吾 但一個組合廿幾年來木村最紅 中居搵最多錢 隔一排又爆一次大鑊野出來 可能大家有心病好耐 以前就話俾面佢老細 佢老細都就來唔得 你見嵐咁好感情都唔玩住就知當紅組合唔易keep
聽到ride in time就想睇返good luck
ride on time...
琴日絲打教我 希望冇記錯。
sp即係番外篇
教場得兩集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞