[場外追出文區] 路仔 穿越到武俠世界(場外)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
襡氏寶典仲會唔會出場
仲有人記得

好快出場
係都食佢個妹
跟返武豪囉
其實個個都有結果 差在你記唔記得
其實我一直想問 用選項故去寫武俠故會唔會覺得好難
因為武俠故個角色形象鮮明真係好重要
用選項比讀者選擇 會唔會搞到主角形象唔夠突出
I mean將來唔係追故 而係一次過睇嘅時候
會唔會有啲位會變得好奇怪
即係講楊過會諗起情深,講張無忌會諗起優柔寡斷
講路叔會諗起啲咩,就好似冇一個確立嘅形象
可能我唔熟個故咁深層次嘅嘢都係交返畀反巴同改名巴
佢始終係人地老婆 變左未亡人都唔會愛上路仔
反骨
其實你講既野好中
好多時都要拉返個故事/性格返黎

不過路仔我始終盡量自由 所以性格飄忽我都無乜意見
而且某程度上都係復出練筆作
反而我想認真d寫配角 不過選項故又全部第一視角 所以比較麻煩
寫得不錯
全刪即可
全故完
應該係成個故del
講起劍氣
之前係萬劍門出1-2下就冇內力
早幾日就變再可以狂出
樓豬:路叔成日練功㗎
嚟個係台灣k島梗
每次有人係紙牌版拎副deck出嚟想比人評下求改善
一定有人回「組得不錯全拆即可」
同「關於感情問題我一律建議分手」有異曲同工之妙
硬係覺得冇乜著墨係3門1院既一線高手打鬥 即係莫雲 莊永歌果d
記得講番零男同大媽發生過咩事
唔知學左九劍先打萬劍門定打完先學呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞