[場外追出文區] 路仔 穿越到武俠世界(場外)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
好彩我連阿爺阿嫲都黃
係有2個1年見2-3次既親戚撐何妖
到香港先算啦 jabra on99 搞reseller無散貨
變相一定要去fortress/衛訊搶
然後佢一無貨就全線收皮
A2,加速
錯post
我阿媽由雨傘果陣先開始留認多左新聞 依家已經進化到撐港獨
留意
家中兩老雨傘就藍 後來魚革都係藍

但今次反送中老母睇透左 變左深黃
日日係屋企電視睇快必/啤梨/細良 睇得仲勤力過我

反而本來不嬲唔睇tvb既老豆愈睇愈多tvb 深藍化
(唔知關唔關呢大半年佢成日睇utube d大陸節目事)
結果變左我同老母對住深藍老豆

最後屋企盡量大家唔出聲 一講就嘈
呢樣唔關事 寫文個習慣好多年架啦
我中學已經有寫文上高登 不過個陣d故膠味都幾重
我屋企既老一輩大部分聽收音機而變黃 包括我呀嫲
多左個渠道接收資訊真係差好遠 平時佢地都有聽下光明頂 自由風自由phone之類既節目
你可以試下播收音機入手慢慢改變你老豆立場
放棄左 根本佢廢老心態好重 又唔肯接收其他渠道
我老母就唔同 佢即使日睇夜睇TVB劇集
但新聞佢會揀睇有線/NOW 後來識睇埋立場
多方面接收資訊 自己分析就知到底TVB Skip左幾多野

到我同老母同個廢老講佢睇d野唔係事實 佢會好似阿叻咁答
「全香港最大個電視台都唔信 走去信個d網媒?」 ...

太深藍就冇得搞
個次睇 廢老叻同杜生 個節目
直頭好似睇緊我老豆同我老母嘈咁
有個廢老屋企人都幾難頂 樓豬你加油
唔難頂 我由細到大都係不平則鳴既性格
老豆老母都無面比 佢要嘈我一定屌到佢收皮
最緊要佢唔好開我波
我父母後生都叫風風光光 係唔知點解我出世之後搞成咁
btw 范巴你個種係 另一款離地
其實唔係好關事

一個就因為撈開偏 轉返做正行就不務正業
一個就太有型
外國勢力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞