縱橫遊呢間公司真係垃圾

74 回覆
5 Like 0 Dislike
第一份工?

吸收經驗搵下份更好
不過香港打工 大半都係濕鳩工
捱下就明

呢行黎講呢間最濕鳩
仲有冇?

仲未夠垃圾咩
我係縱橫遊個網買jr pass又無咩事喎
全行都仆街架啦

呢間特別仆街…無福利同事又差

得個7日大假…又無薪病假…又放勞工假…有無邊間可以衰得過呢間

星期日同紅日都要輪更 冇補假 旺季頭兩日輪更送機送船 六點去到機場碼頭 早一日仲要番工
東記
我係縱橫遊個網買jr pass又無咩事喎

jr pass就咁入名都有事就執粒啦
全行都仆街架啦

呢間特別仆街…無福利同事又差

得個7日大假…又無薪病假…又放勞工假…有無邊間可以衰得過呢間

星期日同紅日都要輪更 冇補假 旺季頭兩日輪更送機送船 六點去到機場碼頭 早一日仲要番工
東記

其實一直想知東記係咪都係勞工假 係咪都係無福利
仲有冇?

仲未夠垃圾咩

仲有就係呢間垃圾一定無花紅無雙糧囉
egl 好似花紅幾好 隔幾個又出一次咁
仲要所有promotion 都要杜如風

仲要有個團佢有份出發團費88888

遊地獄

More

More

一季出一次 不過唔多 人工又低 同埋真係好撚悶

More

好過我而家一蚊都無呀

More

好過我而家一蚊都無呀

Wwpkg一年加兩次喎
係咪分行同事

More

好過我而家一蚊都無呀

Wwpkg一年加兩次喎
係咪分行同事

有分分行同事同內部同事加得唔同咩
其實係咪間間公司都係放勞工假
內部放銀行囉
我明呀,十年前返過2日

More

好過我而家一蚊都無呀

今年無
內部放銀行囉

係…好撚on9 而家counter個名叫翱翔遊
我明呀,十年前返過2日

啲人真係好撚閪 由其啲女人 內部乜都唔識問返我地轉頭

More

好過我而家一蚊都無呀

今年無

呢間垃圾係年年都無 係年年呀
內部放銀行囉

係…好撚on9 而且counter個名叫翱翔遊
我明呀,十年前返過2日

啲人真係好撚閪 由其啲女人 內部乜都唔識問返我地轉頭

好撚西啲女人,果陣上頭要佢教我嘢,但係佢乜柒都唔教,淨係係度睇蠟筆小新
6年前試過報團,報個時話9成成團,點知出發前8日打黎話成唔到叫我轉團 係唔成就早d通知啦仆街,係要去到限期前一日先講
自始冇幫襯過

依家去邊都自由行,上網book機票酒店

係呀…呢間野啲人係咁講嫁…成日都收到電話啲客話唔係喎你同事話成團喎

今年陪兩老去日本又喺咁
完全中曬
咪撚做垃圾旅行社啦 趁後生轉行喇

利申:做過兩年旅行社,出到黎乜撚都唔識,死淨把口
Btw 溝到一條女

就算溝到女,比我從頭揀多次都唔會做旅行社,浪費生命

正解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞