由窮爸爸富爸爸探討黃色經濟圈發展

250 回覆
231 Like 6 Dislike

無錯,仲要向外推銷,黃色經濟圈既自家產品
好似公平貿易咁有認證

先整死對家需要強現金流生存既行業先
資本主義有考慮人性 共產主義冇
屌你都睇唔明講乜

同燒山行相反

共產主義同資本主義本身就各有盲點。
兩者都係會有懶人,
你講人性既問題,但同時你都要諗資本主義世襲既問題。

有個人願意比你殺,唔通你話,你情我願所以無殺人?
幫推

唔好意思 謝一謝位

和理非 手足 家長 學生都請入黎

tg 支足channel
https://t.me/materials201920

提先咪講左囉,有個人願意比你殺,又無人迫你,你殺左佢。
唔通唔叫殺人咩?

你都傻傻地,做生意、做YOUTUBER、命理占卜、寫作大有人打
傻傻地先覺得一定要打工。
有人類先有工作,唔係有工作先有人類。
食屎啦你,咩係"本"都未攪清楚

我地依到有五毛認證大家好好支持
18 Income Producing Assets to Generate Serious Passive Income
https://mymoneywizard.com/income-producing-assets/

Not each idea will apply in HK, but you can get some inspirations listed in the article.
Hope it helps.

有質素
用咁樣既思路,擴展黃色經濟圈最好既方法
只要打飛機說服自己誠哥都係黃,黃色經濟圈即刻壯大一百倍

唔好唔記得紅色經濟圈內中共有能力指揮紅企
黃色經濟圈如果無辦法轉化做政治力量係無意思

無錯最終係政治實體,就好似以色列咁。

比我串親呀? 咁弱嫁? 有無D強既對手。
第二個現實係
黃色經濟圈而家只係將「本身黃絲幫襯藍店」既錢吸納返黎
而呢筆收入係有限既

除此之外根本無額外創造價值
果啲五百一千掟去龍門冰室既舉動只係無意義既轉移
自己捐同掟比龍門幫手捐係無分別(除非筆錢係用黎提升生產力)
認真我睇唔明,但已經改變左生活習慣,主攻幫襯黃店,由於三餐都係街食,有時趕時間黃店又排長龍就會去無表態嘅餐廳,重知就罷藍店

無錯,增加黃色經濟圈收入來源
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞