由窮爸爸富爸爸探討黃色經濟圈發展

250 回覆
231 Like 6 Dislike

我地唔可以否定打工係可以提供收入
更重要係建立被動收入,投入經濟圈。

唔錯既方法,即係用品牌價值(黃色經濟圈)搵錢

可以咁講,之後將錢放入黃色經濟圈發展

最緊要係良好既資產
[黃店外銷]黃色經濟圈國際化
https://lih.kg/1795857

依個亦係我之前提出外國經濟圈,同我地經濟圈既不同。

就係外國既藍係要交稅比外國政府(比香港重)

我地由窮爸爸富爸爸(PDRD)既方式創造更多可能性同被動性收入

將黃色經濟圈當成一個人咁,
發展黃色經濟圈內支持黃店
(等於投資自己,PDRD講投資自己係唔錯)
對於個人可能係學新投能
對於黃色經濟圈就可能新既產業同技術

我們做對了

產業鏈
如何擁有資產?
通常良好嘅資產會係咩類型?
如何擁有資產?
>> 買就有
通常良好嘅資產會係咩類型?
>> 巴菲特推介,指數基金(要注意咩時間買入)
即係以現有能力買d價值細嘅資產作投資?
呢樣野係香港係常識啦
但前提係你要比到舊首期 同埋咁既時勢你要夠膽入市

除左一般地產、股票,仲有版權(影片/寫作)

其實好似係YOUTUBE 訂閱下,LIKE下自己友都可以幫人賺到錢。

當然最好被訂閱既自己友都願意投入番經濟圈
寫作方面,有LIKE COIN medium 都有一D分成計劃,讚下作者,作者就有收入。
有睇過佢條片 講咩稅制點偏袒做生意既
所以做生意就點好點好 打工就點差點差
你做得住就係姐 做唔起果班又點計

PDRD無強調唔好做野,只係叫人要做被動收入。
萬一有咩事,都有份被動收入頂住。
當然係唔係做生意就未必。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞