[PC/PS4/SWITCH] Warframe/戰甲神兵討論區 (17) 光復香港 時代革命

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
依度幾時變左馬嬲神教
高波乖乖地沙甲優雅咪算
仲可以落頂天同極速復元...
同埋唔洗驚唔夠cost要落鋼鐵充能
馬嬲先係王道
貪佢識飛位移快手
因為wukong真係勁幾條街
wukong你會用技+技都係有用
inaros d技10年都唔用1次
唔通你同我講你個沙龍卷轉到去終點咩
原本Inaros 1技+刀仔係其中一個賣點黎
依家刀仔必殺俾人改咗之後
真係得返唔食輻射依樣野勁過Wukong

生存力我當打和, 雖然我個人覺得Wukong 3 umbra之後個8百幾甲+千六血+3技1500甲+雙無敵+3次免死+分身吸火完全禁住Inaros黎打, 但作為以前既Inaros main俾返D面佢

全Game最勁移動力
Limbo + Ivara既Spy能力
全Game最強被動DPS(分身)
全Game最高容錯率
非常鬆動既mod位
非常自由既賦能位

我諗好多人都記得我以前點針對Wukong, 個解說page我係擺佢係最垃圾個位到
依家真係勁到孖春
仲有得俾你個爛賭仔喺度賭命
三下不死堅on9
梳囉
個個post我都吹奏左一下
我求下佢重製鳥姊
由AW無限用開始
到依家連空中移動都俾人屌打
佢已經冇哂存在意義
取代咗Wukong個「我真係好想要六千經」個位
wukong曾經地底泥既佢真係無諗過會上到神枱
nezha改完嗰時都叫做屈機
段估唔到wukong 1改再幾何級咁上
但係典解vauban改完都係1pat屎嚟
其實連隻火雞rework都係覺得麻麻
俾返招4技我行街唔駛㩒掣得唔得
佢生存意義就係俾我用佢係平原用龍卷吹起人解riven
係喎,唔記得咗依個Riven任
收返,神frame
火雞4技變咗Garuda既單方向地圖炮

唔同既係Garuda4技真傷勁好多

Vauban... 佢係好多控場
問題係人地WISP3份之1招技就搞掂哂
我覺得佢儲力4技同1技打定點都OK

但係定點我寧願用貓甲啦依家
唔係話佢廢 但真係有好多人用鋼鐵充能+wukong入G佬仲裁 除非你一個人殺怪快過4個人 如果唔係 我希望各打手叫番人打G高lv場個時拎番腐蝕投射
我諗首先要大家明護甲點運作先
Vauban打50下就好玩
否則會即死
其實
舊仲裁我Inaros solo 50分鐘G族生存
都係用90%血光環
新仲裁易打咁多我真係唔覺得鋼鐵/成長之力有咩問題
50分鐘都係近戰火切/病切紅爆一套死哂
打唔郁似武器出事多d
唔係打唔打得郁 係打得慢
原本剝左甲你重擊一野死既怪 變左要俾多5秒佢dot死 增加左隊友跪低風險 跪低左執左粒救人野又扣hp上限 真係好危險
重未計中斷自爆怪 無左甲真係差好遠 我唔知wukong走過去會唔會俾個紅圈清甲啦 但起碼inaros清左甲都唔會死先(適應build) 可以用魔導封鎖之後切佢菜
以家真係全程鳩劈,自己把刀磨得利我都諗唔到有咩問題
Wukong天生千六血,接近900甲,點危險法
Inaros都得700甲

重擊依樣野唔係禁得一下,係可以keep住禁的,我同意一刀死就最好,但唔係200lv以上唔會大分別到要等5秒跳dot

我都仲習慣緊新仲裁,但Inaros做到既野
Wukong只會做得更好
我唔係叫你唔好用WUKONG
係呼籲你(地)用WUKONG打高波 唔好用鋼鐵充能
我(地)咪講緊鋼充同腐蝕唔係200lv冇乜分別
咁我無野好講 你地可以繼續吹奏
冇人吹奏過鋼充
依樣野係好睇你自己個build
你話打夜靈咁4腐蝕肯定係必須
我成套角鬥士狂怒刀刀切十萬我要個腐蝕黎做咩

但依個版本既近戰同新火屬既扣界
個腐蝕光環未係重要到「佢用鋼充我點玩」既程度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞