[白宮聯署] 制裁匯豐 刻不容緩

411 回覆
339 Like 55 Dislike
避重就輕
唔敢講幾時凍結幾時拉人
篤灰去JFIU已經罪無可恕
咁守規矩做乜當年幫毒犯億億聲咁洗黑錢?
或者簡單啲講,中共比你更想你地咁做

伸利,不是什麼pr哥哥,只是大貓一個小小客戶,只有一個早年開落嘅中資銀行戶口,裏面只有幾蚊結餘
點解我唔記得我有推過呢個Post?
為左保住hsbc個no.1 ,星火俾人凍結7000萬同拉去坐10年監大家都要啞忍
天真活潑
又玩中共最開心論
赤裸裸出賣仲可以當無事發生
好難信你唔係pr
正正反映匯豐只會喺有利可圖下先會守法合規
反對
1. [認真Post] 星火戶口是否滙豐所指「活動與開戶時所陳述的用途並不相符」?
https://lih.kg/1796533

2. 屌你老母,咁多間中庂都未聯署咁做
你寧願搞匯豐先?

當年係全世界得大貓肯俾星火開account?
已簽
你條仆街叫人唔好舉美國旗
咁快入黎做打手?
放心 一定夠人
全港中資金融公司會出mass email叫員工簽
點解凍結,因為銀行有嚴格規管,戶口奇怪資金流動就ban,財經台巴講好清楚

第三點,因為政府黑警冇針對毒犯,但針對星火

可唔可以理性少少
星火收嘅捐款同佢開戶用途不相符咁hsbc咪close ac
每個月都不知幾多呢種ac會比人close左
只不過星火係比較知名
比銀行山戶口嘅話啲錢係會還返俾你 凍結啲錢就會係政府到
所以凍結啲錢係黑警同政府做嘅 根本同匯豐無關
加上呢件事之後星火一粒聲冇出過 其實佢自己都知個戶口遲早都會出事 匯豐其實都隻眼開隻眼閉俾咗好多時間佢哋轉走啲錢
又唔見HSBC凍結左612基金?
今次的確係星火處理得唔好
就算星火一開始唔係用匯豐 用你哋一直吹捧嘅citi bank 結果都係會一樣 大家都係只係睇錢同埋跟國際規矩做嘢

P.S 只係想大家保持理性 真心覺得大把其他嘢值得搞過匯豐
同伊朗、墨西哥毒犯洗黑錢嗰時又唔ban?
論點?
咁係咪每個月都有唔少人被凍結同拉埋?
Solomon都出過tweet會郁匯豐,唔通佢又係唔理性?
下,你d風收到咁錯既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞