[白宮聯署] 制裁匯豐 刻不容緩

411 回覆
339 Like 55 Dislike
我想問站係銀行角度佢點肯定星火真係冇洗黑錢?
唔同真係講個信字?
用途同申報唔同係一個risk indicator黎wo
如果有人想做hsbc入黑錢落去星火咁點
到時俾人罰錢你俾?
哩半年啲錢多咗幾撚多
佢哋之前一路窮自然睇落條數冇問題
啲連登仔點極都唔醒
半年前點會有人入錢落呢個ac
同埋開戶口果時有冇話用黎籌款
呢半年突然多左7千萬 根本係個risk indicator黎
站係銀行角度佢想唔想幫你take 呢個risk
You've successfully signed the petition below. Your signature has been verified and counted.
香港人冇嘢多係錢最多,如果奶共紅底中資hsbc真係因為保星火而被罰錢既香港人實會眾籌夾返比佢,但事實上匯豐連港澳辦都見埋仲有咩好洗
星火戶囗號碼係公開嘅,如果匯豐覺得星火帳戶用途同開戶時聲明唔同一定唔係今日嘅事

仲有匯豐mon account唔係只睇大銀碼,仲有其他因素好似現金交易、帳戶交易量等等
咪玩啦 小朋友
銀行實係會要你啲錢啦....
依家啲小朋友天真到.....
咁你多D存錢入匯豐, 去旅行記住搭CX 同UO
個petition 先開左一日唔洗心急
啲人atm入錢係咪cash deposit?
大量人用personal ac 入錢落公司戶口係咪一個trigger?
戶口號碼公開點解釋到佢用途唔同?
On9 要制都制哂全線中資先,成班傻撚
[不服來辯]港獨撚更加要支持立會同特首選委過半
https://lih.kg/1795285
咁你又唔開聯署搞中資?
制裁中資同HSBC 可以同步進行, 冇衝突
同意, 你都可以開個聯署
咁耐都未過千,到我先係第777個

唔駛急, 佢個數字係每個鐘一batch 過update
用途唔同有人講會隻眼開
你細數細公司唔通都同你一筆一筆錢調查咩
但你用吓腦都知
哩幾個月多撚咗7000萬入
同之前幾年比一定係極不尋常
銀行有責任要求解釋

仲要用咗部田嚟買保險
你點解釋係貿易公司資金出入

如果樓主學云海挖歷史講,
咁誠哥都大把臭屎啦,使唔使屌埋
聯署凍結資產全球制裁?
係哩一刻係咪需要咁做?

有時啲野過得自己過得人
推!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞