白影:已聘用律師審視文件 證實原作者在香港只授權香港公司Pepe the Frog Store代理Pepe

76 回覆
38 Like 7 Dislike
佢答左喺美國果邊直接授權咁做,香港個代理都係事後才被知會及不可抗議個決定。
ching係咪講呢句?「我們是完全獨立的香港公司,亦並非這家公司的旗下公司。」但只要唔係過半持股,都可以話唔係旗下公司

至於呢句「經由律師審閱相關文件後,證實公司為香港註冊」,所有境外公司嚟香港做生意都要先註冊,所以佢喺香港註冊咗,都唔代表唔係中資

保護員工個point我唔太理解,公開註冊公司個名,直接後果係註冊地址同股東名冊會即刻起到,對員工影響不大。至少一旦澄清咗,velo6班同事一定係比依家更安全,一間連自家舖都未有嘅公司,可想而知office亦唔會有咩員工。收埋註冊名,對保護股東作用遠大於保護員工

另外,當然唔想大家去裝修人,但佢既無明確表態,最多都係當綠店,有咩必要急於幫佢澄清?
唔係話白影帶埋律師去睇左唔係中資咩
唔會買
連始作俑者樂文都肯道歉

連登仔肯道歉未?
[警世] 獨立定自治? 中共分化手段之一

https://lih.kg/1798099
有興趣來睇下
係香港開舖點樣唔係100%香港公司
麥當勞都100%係香港注冊公司啦
連始作俑者樂文都肯道歉

連登仔肯道歉未?
收皮啦 傻仔
俾人威脅裝修點唔跪
係咪駁唔到呀 麥當勞100%香港注冊公司
你都真係好笑,掉撚返轉呢啲嚟講

搞撚清楚邊個威脅要裝修邊個先啦
你都幾好笑 樂文幾時叫人去裝修?
搵出黎睇下
白影恐嚇人有證有據喎
你話樂文叫人去裝修中環店喎
依篇嘢代表咩?
搵唔到呀?
但個版權賣左比中資公司
咁唔幫襯係岩啲喎
係囉,講到明中國公司
只係正版,唔代表佢合乎黃色經濟
如果你認為白影係恐嚇人,樂文驚咗而跪

而唔係樂文暗底做咗啲仆街嘢,俾人揪到把柄,所以要跪

你咪報警拉鳩白影囉
依家真係連文宣都要開花, 靠區議員就大鑊啦! 仲要等出年?

[行動]唔好以為過咗1月1號就周圍都有連儂牆—文宣都要開花! A4 size label 周圍貼! (更新)
https://lih.kg/1797038
其實奢侈品係好多地方都好難做,
只有香港特別好做
只因香港物價高,經濟好,人口密,虛榮心重

睇返其他國家,人地享受生活,
奢侈品係用黎享受生活,
而唔係買同等質素既野,

但因為品牌而貴幾倍
甚至十幾倍

我希望黃色經濟圈減少虛榮,更多享受生活
你太天真
香港人既dna就係有虛榮心
如果唔係咁多年黎邊有咁多左膠、大台?
係呀,概念滑波,不停用版權,香港代理呢啲字去引導你想像成,香港公司經營

樓主應該係pepe store 股東 或者PR公司
明明賣黃產品,比人發現中資
所以好急要搵訪問黎澄清
無可能完全無
但當大多數人都以生活質素為依歸

虛榮心就會由買品牌,轉變為買一樣佢無資格用既野
例如一個只係睇youtube既師奶,買部最新既pad
On9仔又做屈神氏
有人屈過我做熱狗、青城派,依家又多個朵PR
係咪搵唔到樂文叫人去裝修呀 傻仔
依家仲報警 原來你藍絲黎架 唔怪弱弱智智咁啦
你連開幾post 急救pepe
洗唔洗我開有內函既post
令pepe永不超生?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞