[Switch] 美國e-shop 用唔到信用卡

90 回覆
1 Like 0 Dislike
Yes ah, 堅得
不過我試左好耐
前後開左3個paypal
最尾 Andy Lau 先得 (當然係用我自己英文名啦..)
但我Email 唔係拼音都唔得
巴打用邊間銀行?
啱啱試左用visa同master都唔得
然後上左amazon買gift card ,用到冇問題
用amazon 好過淘啦
點樣唔得?
我係link paypal 唔比link
Email 我用o既係英文加數字
HSBC VISA
Firstname: Andy
Lastname: Lau
Email: a123456@xxxx.com

之前唔知點解用拼音就唔比過,同一個email
Firstname: Tuk Wah
Lasname: Lau
Email: a123456@xxxx.com
出咗就嚟三年都仲講冇save
咁咪你個setting
我兩個acc 日本 美國
我用美國玩開overcooked
依家想買DLC

但我入日本ACC 都冇哂SAVE LA
你個情況係
美國user買數據版game,美國user玩
之後想係日本user買DLC吖嘛
咁你用日本user買完DLC,入返美國user玩咪得囉

只要你set左日本user做常用
係所有user,包括你個美國user,都可以用到日本user買嘅野

唯一問題係,如果你有副機,副機就玩唔到
因為副機無set常用,開美國user就無DLC,開日本user開唔到game
但呢個係假設你有副機先會出現嘅問題
咁我依家美國user 比唔到錢
係咪要開過個usa user? 定開咗新都係連唔到PayPal
係講緊要開過個美國地區嘅PayPal account
唔係Nintendo account
之後你用電腦登入Nintendo account,link返美國地區嘅PayPal去俾錢
最後逃生門今晚試
巴打要自己作美國電話同地址?
tools up好唔好玩?
幾好, 百零蚊4個人玩唔錯
搞到咁複雜 gift card 算la
咁柒煩
Visa 又唔得 咩道理
都係屈服去左買gift card
頂,試左4張卡+paypal都唔得
試左2張卡+paypal+Amazon gift card都唔得
有無巴打有同樣情況??
上網買giftcard啦
仲簡單
Amazon無得買gift card冇晒貨
搞掂咗,去UK eshop visa最簡單
呢幾日美國 eshop 好多 games 減價, 所以要買返美國 gift card 先得。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞