二級地政督察 2019 (2)

1001 回覆
3 Like 28 Dislike
正解 有得直入固然好啦 但有入waiting list都唔錯啦 起碼同你講唔係收咗皮 係好大機會入如果係前列位置百幾就唔知 仲要未計有啲人可能最尾唔要個位
有無現職地政師兄講講今個年度仲有無開新位?
退休朝情況如何?
考入黎都係諗住再搵位轉走嫁啦
其實我諗住做LI做到退休,有得升就bonus,無得都心足
現職郵喱Max 得pt13, 升職要28-30年年資
最驚希望愈大 失望愈大
其實呢個位啱啱好合乎佢資格五條二去考大唔大機會入到 定係有暗盤 想睇吓自己會唔會太大諗頭
照咁講今水waiting如果排得後都真係自求多福
https://csradar.com/useful-info/info-request-guide

查waiting/分紙可參考這條link
終於有信

Inform not selected
但係waiting list 到21年3月 係咪即係今年收皮
當我無問過
師兄你這個數據應該是2012年之前入職嗰批人啦
其實而家入都預15-20年後先有機會升
我都希望waiting用得哂,不過你又話唔expand, 退休潮又水尾,咁即係...?
做牙輝果team 夠唔夠西
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞