二級地政督察 2019 (2)

1001 回覆
3 Like 28 Dislike
真係聽住先,都唔知有幾多成真

得一條友咁講,聽住先啦,offer call 好少call一個就算,其他有offer嘅人全部唔上連登discuss? 我又唔覺得係咁囉
下星期公墓園好似話全面復工,照計應該下星期開始派offer/waiting㗎喇

利申:鳩估
但願如此啦
乜鳩都未收到其實應該係....意味住我哋今水有機會做同事

利申:未收到任何嘢,鳩估
有人收到reject 但太多人乜撚都收唔到

我諗緊係咪收到reject個班係 「我一定唔撚請你」
所以出定左先
其他就係個大pool入面慢慢揀
「一定唔撚請」嗰啲朋友其實喺佢哋面試分紙上個分數必定係唔合格(e.g. 59/100為不合格, 60/100為合格),所以佢哋嘅遺憾信係可以寄出先。

至於合格嘅朋友就會依返分數高低排序來出offer/waiting

我爬過香討早幾年嘅文,時序多數係:出遺憾,同時Call 第一批offer, 然後過一排出信俾排得後嘅waiting,中間乜都收唔到嗰啲就可能會係排得前嘅waiting
岩岩睇到隔離有人收writing test信
LE ?
啱啱睇到,新Account來,搞事居多
收到reject嘅係一開波連interview都冇定係有in過
好似一月頭in完之後再冇任何消息
連report都冇消息話call過
而家收遺憾嘅係 in 過嗰啲,無得in嘅好似好早就收咗遺憾信
香討嗰邊有幾個分身新account,由頭到尾,一字不漏,不停copy and paste返2019個帖出新reply
痴q線
得閒無屎屙
希望今個星期有消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞