12 歲男童噴「死黑警全家」等字句 法庭頒令接受兩年兒童保護令 控罪撤銷

128 回覆
23 Like 255 Dislike
法官死全家
黑警藏毒就感化18個月 我屌你啦
未成年唔係殺人都唔會留案底既咩
12.22 愛丁堡
12.21 721五個月
12.24 和你shop
12.24 夜晚尖咀見
12.31 和你拖
2020.1.1元旦大遊行

家人批准咪得 除非家人係藍
否則照岀捉到咪話家人批准
甘睇wow, 留左呢啲所謂“案底”,他日黃色經濟圈覆蓋率夠高,就會係“成就”
其實呢一個係好大嘅政治審查黎,塗鴉死黑警死全家咁就判兩年,掉轉諗如果喺sir滑梯拎塗改液寫陳少珍係做雞 電話6xxxxxx 咁樣嘅話要判幾多年
跟從監護主任的指示結交朋友
同狗仔女做朋友?
「香港既大人真係好憎香港既年青人」
屌你老母。噴字有咩問題
痴撚晒線。咁都得
冇一定好過有
個官都有d人情味
每晚七點在家裡坐監 ? 兩年 ? 對少年有什麼好處 ? 唔明 。
其實算係咁啦
睇埋内文先屌
認左罪都撤控
佢只係喺屋企執行人身保護令
去到今時今日 法官裁判官都要死全家
唔知點解冇警司警誡或者簽保守行為?兩樣都冇案底,仲唔使宵禁同埋被逼同黑警仔女做朋友。
寫咗都唔敢落簿
跟從監護主任的指示結交朋友即係點 淨係同狗仔交朋友?
借個位嚟推推 高質po 建立黃色經濟圈
[突發]即時解決學生溫飽問題 請學生食飯
https://lih.kg/1776541
1. 辯方早前求情時指,被告現時就讀中二,父母離異,自幼與嫲嫲同住
2. 最終決定頒下兒童保護令,為期 24 個月,期間須由其嫲嫲照顧,除非獲家人或獲監護主任批准,否則每日傍晚 7 時至翌晨 6 時須宵禁,且須跟從監護主任的指示結交朋友。
3. 辯方又申請撤銷控罪,獲裁判官批准,即被告不留案底

本身都係跟嫲嫲住,而家判完都係跟嫲嫲住
無案底對12歲手足係一件好事,整體唔算太差
兩年就真係長咗啲
只要家人唔篤灰,放學補習打學過咗7點識得同社工交代,就無乜事
屌你老母噴野都要玩咁盡,死仆街
裁判官彭亮廷指,報告顯示被告與在場其他人士並不相識,屬「人哋做,你就跟住做」,相信被告已受到深刻教訓

你唔俾佢係自己思考過先做?
個官自己12歲嗰陣唔識獨立思考
就以為其他人12歲嗰時都一樣唔識?
仲有咩理由反對燒法官
且須跟從監護主任的指示結交朋友

ON 撚9 屌你老母
對唔住,借個位宣傳一下。

[ 國際戰線 ] 德國University of Münster學生會發聲明
https://lihkg.com/thread/1789561/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞