其實返工到底有幾辛苦

229 回覆
42 Like 32 Dislike
四個字:身不由己
全中 朝朝返工都有行屍走肉感覺 然後再諗仲有40年 都幾恐怖
唔到兩皮
返兩份第一份
問完點解裸辭
仲要比佢問 點解咁耐都唔搵野做
想死
睇吓返咩姐,做差佬咪爽囉
我都唔明 我senior點樣可以係公司做左20年
日日如是 都真係想像下都驚
你個名
好高人工?
真理
但好大勇氣先得
屌你老母
推行動Post 啦

721 五個月啦, 瞓醒未
人地五毛咁努力推膠post
點解你地唔可以努力啲推行動post

[行動]12月21係721五個月,大家係咪唔記得?
https://lih.kg/eFbcvS

[長期置頂]元朗恐襲五個月 黨鐵商場和你坐
https://lih.kg/1785918
扮工冇咩壓力 坐向到等錢到
讀咩master 呀 係為興趣定事業?
唔好玩啦
返學開心好多 起碼識到真心fd 同事好難做到朋友
做野唔難,做人先難

特別係遇著班臭閪八婆同事
日日圍埋喺到講是非,搞小圈子
好撚黑人憎
香港地幾hea既ft工一日都block左你9至10個鐘(計埋交通時間)
我覺得香港地返工最辛苦係工時太長
返工最辛苦正正就係返工果下。 返到去就係扮工。 讀書唔同。 讀書返學果下已經辛苦。 又要強迫集隊。排排企迫唱校歌。 d訓導主任又仆街。 傾下計又留堂又罰企又罰炒。 上堂又要用腦。 一堂成粒鐘。有時打孖黎。放飯又得一粒鐘。出得去食得黎都夠鐘返學校。又再捱過。 上堂又唔可以玩手機。邊撚個覺得返工辛苦過返學。夠膽企出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞