呢場運動喚醒咗好多人 包括小學生

359 回覆
3825 Like 17 Dislike
我對住嘅小學生全部都係講黑警同示威者
醒咗啦。。。
反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學 人踩人
七月遊行已經知道 真係無樣睇
見過鄉音大媽移民一拖三都出嚟行
好眉好貌後生腦殘藍絲都有

遊行嗰陣有好多小朋友帶頭嗌五大訴求
堅持落去
要對得住手足
一個時代
諗起之前有家長篤教科書扭曲歷史
(雖然90後嘅我讀書時期已經係咁
但起碼都仲有良心教師會播8964天安門)
係學校學嘅真係唔好覺得一定係正確
要多關心時事 勇敢發聲 有獨立思考
好好把握學習黃金時期去磨練自己

依場革命仍在進行中
同學千奇唔好放棄讀書同溫習
好好分配時間
空餘時間參與 或者冷氣軍師睇live睇重播
大小活動有嘉賓/學者發言 聽多啲睇多啲
累積足夠知識同人生閱歷

雖然我唔係新移民 但有屋企人係大陸落嚟
淨係日日係屋企大聲屌 大陸親戚加把嘴
佢地係寵裡鳥睇得好窄狹 啲fd又藍絲又狗
可能好多手足係依方面有好大壓力同困惑
但記得一定一定要放鬆同舒緩 好重要!
(我自己就用食消除火爆情緒)

打咁多字其實因為睇到個post眼濕濕
不甘下一代自由被剝削
Freedom真係not free架
邊度有得攞?
長期戰
呢場仗需要大家嘅知識
佢地識去已經好犀利

Poly一役前見到幾個小學生傾偈,
一個話 我聽日自己一個去理大!
另一個答佢 吓你會唔會入左去出唔返黎架...
咪放負啦

一諗起佢地係自己去就眼濕濕
仲好記得佢地2個嘅背影
一個拖住個gip走 一個係地下孭番個書包走
嗰下真係好感動
佢地大個一定要keep住做好朋友
我地 佢地 每個手足都付出左太多 我地冇得返轉頭
屌你老母
靠你就打唔撚到啦屌你老母臭閪
香港人係唔會輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞