呢場運動喚醒咗好多人 包括小學生

359 回覆
3825 Like 17 Dislike
我實實在在地告訴你們,一粒麥子不落在地裏死了,仍舊是一粒;若是死了,就結出許多子粒來。
你做乜春?連丁丁細節都冇,講出嚟又點?
仲要啲態度閪過乜
香港人無得再輸

係香港人就抗爭到底
有好多新移民在內地見過/感受過ccp的手段
佢地嚟到香港係希望有更多自由
所以會好明白理解
唔想香港變到同大陸一樣

https://www.facebook.com/KabigonDaily/videos/2256327364478490/
為受傷、死去嘅手足,香港嘅未來
呢場革命一定要贏
大家加油
黑警死全家
習近平甴近平 習曱甴 曱甴蝗 曱甴王甴曱平 曱甴平 江甴文 毛甴東 綠曱甴 曱甴乸 少數派 藍曱甴
今日要考試無去到 認真下星期去得唔得
擁抱公義自由民主價值既都係真香港人!!!!!
講真 一定要比佢地免費學廣東話
但佢地 我係指全部非廣東話人士
呢場運動 我見過印巴medic 白人前線/和理非 有鄉音既街坊
如果佢地有個心去做香港人 又企出黎唔怕打壓 咁一定可以學好廣東話
但而家最缺既 係一個有效既系統去學廣東話 因為普遍廣東話入文唔普及
我冇take 過中文/語言學 我諗中大歐陽xx個教授同佢既門生可以諗下義教
12.15 和你shop
1231 和你拖

2020 1月1 民陣遊行

Respect
最可恥既 唔係講普通話 而係支持極權政府打壓人民 將是非黑白巔倒既人
有次聽到個鄉音阿姨話以前真係咩都唔理,今次真係醒啦,點可以比d黑警係咁打d後生仔
我差d聽到想攬住個阿姨
之前聽過鄉音呀姨屌鳩黑警 反而真正香港人係到shopping 好大對比
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞