[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區-柒之型

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
聽講佢哄累係因為自己都病弱過好似見到以前嘅自己
而佢唔敢出黎係被緣一打到仆街
當佢搵到6個上弦保身咪唔再出黎
無一郎 風柱 岩柱呢啲天賦已經好屈,未訓練過都單殺鬼。

再加上呢套野講鬼,即係好大機會有神
而緣一亦講過自己咁強好有可能就係個天想佢收無慘皮,所以誕生一個超強者係呢套野係必然既事
而呢個超強者就係依家既炭仔
炭治郎真係好得人鍾意
有禮貌、友善、體貼
左膠得黎唔會好似嗚人個D成日口遁
比著嗚人應該會嘴遁無慘
炭仔會直接斬鳩佩恩
炭仔直接打完輝夜就斬鳩佐助
特登set到係最發達嘅市區最後一戰 會唔會最後會變咗政府出面用先進武器秒殺無慘
Btw 中咗寫輪眼嘅琵琶鬼幾時先醒到
唔係比無慘裁埋員啦咩
你呢個用血滴落河,彼岸島同屍人已經解答左
無慘一早講左,佢搞咁多鬼只係為左增加人手去搵青花,所以係佢眼中鬼殺隊跟本無威脅,咁多年來係今次先覺得有威脅
套野嘅銷量已經痴撚左線
5個星期賣左843萬
已經係舊年第3
其實唔會啦

經過今集緣一個心態描寫得更明顯
上一問緣一如果佢地既技術失傳咪好嘥
緣一經歷過鬼殺隊未識呼吸就同鬼對抗既時期,果陣已經有屬性流派,即係話緣一都知道自己並唔係唯一貢獻到殺鬼方法既人,佢只係其中一個較為有才能既人,而響佢之前同之後,都不斷會有有才能既人,佢果邊失傳都唔係咩大事

緣一係相信人類既才能同可能性,事實上人類真係做到佢連諗都諗唔到既野,過多十零年d飛機大砲都開始出黎啦,日輪刀,赫刀,呼吸法,係由人諗出黎亦唔係殺鬼唯一手段,殺鬼隊就算覆滅,再培養唔到柱,人類都可以換個形式對抗鬼,緣一係抱住咁既心態交俾後世

無慘係性格決定命運,其實佢可以唔單止去靠鬼去搵花,佢直頭可以響人類社會建立權勢,運用人類既力量,但佢冇咁做係因為佢唔信任佢自己以外既個體,反社會人格既極致,更莫講係人類,所以佢唔會明人類既力量會有幾強大,區區佢呢個級別既"天災",人類容乜易剋服,作者由設定呢兩個人既性格開始就寫好左呢兩種人既命運,一個注定失敗,一個注定講中,係歷史,人類社會既寫照姐
無慘藥效都未知就殺左佢個醫生......
唔用人用鬼同戰鬥力無關, 純粹係佢一個念頭就可以殺左鬼?
可能另一邊歐洲個到已經打緊3隻史前遺物
又抄火影
柱間vs班
歐洲仲有幾年先遇到三件健身猛男
到時有紫外線裝置
同時期 真係差唔多
人地係羅馬打緊
2Jo:咩你地啲日本人咁廢架 我地用空手滅鬼個播
睇錯咗彼岸島?
JoJo第二季

枉之男
今次都唔覺有威脅,係阿妹克服左陽光先出動,屠殺鬼隊只係順手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞