[Jump] 鬼滅之刃漫畫討論區-柒之型

1001 回覆
25 Like 4 Dislike
無慘如果好似佐藤咁有收埋一舊肉等復咪可以有現代編

日本究竟幾時至冇人拎刀出街
句日文咩意思
無心機追啦
魚人島開始拖撚到, 拖到而家
話就話而家收線, 收得太慢啦
好多讀者都唔係咁有耐性
onepiece呢幾年係比較悶既
但以長篇連載黎講算係咁
連登不嬲同現實世界平行時空
onepiece衰極都仲係日本紅到發紫
黎到連登講到連死神都不如
呢句真
以前都唔係咁
去到中後期有時一頁講一個地方
第188話情報

佢啲伏筆多到...根本每個禮拜都miss咗好多嘢
係咪衰過死神唔敢講
以前係OP FANS, 我係冰火島開始頂唔著跳住睇 去到大媽直頭棄左
OP前半俾我感覺係好有代入感 令男人心入面既中二魂得到釋放, 而且世界觀夠大同算簡潔, 所以好易代入左
同伴 夢想 反叛思維(政府唔一定係正義) , 雖然打鬥唔流暢, 劇情有BUG, D人不死身 但唔少劇情的確引人入勝 真係會令人期望睇到草帽團點成長

但2年後劇情真係屌出聲 成船人除左桌洛冇人係思想上有明顯改變 尤其羅賓變埋弱智 更唔講路飛俾黃猿打到仆街 自己有份令艾斯死 又食左赤犬一拳 點解都可以咁ON9 甚至有D寫得唔錯既配角色低能化(E.G. 羅賓, 羅)

簡單D講啦 依家海賊王最大問題係 故事千篇一律 角色冇成長 敘事凌亂缺乏次序 令觀眾既代入感好差囉

富奸養生漫畫係 獵人船入面寫幾十個新配角 起碼1半都耐人尋味 (E.G. 王子 / 護衛 / 黑幫) 尾田海賊寫「四皇」大媽寫幾十個仔女, 連埋D咩新聞大亨銀行行長 依家有冇人記得糯米以外其他人?

究竟係我逢紅必反 , 大過仔唔岩睇幼兒向作品, 頂海賊王真係回哂塘得返情意結?
佢果d都唔撚係伏筆黎
CP7嗰排最迷 之後都搵唔返種感覺
cp7
3老星
5大將
9武海
呢獲真係CP柒咗
呢套作者癲到自己喺P站畫埋H漫
講起蛇柱, 講到幾勁幾勁, 比琴女撚狗咁撚, 其他人都力戰完上弦, 非死則傷,但佢同戀兩條友仲要9流流咁咋死試下埋唔埋到琴女身
要不是愈史郎照顧你們, 你們早就完蛋了

如果我有份開柱合會議, 佢要講野既時候, 我一定大大聲講句: 收爹啦dllm, 恰新人就勁, 打大交就隱形
琴女冇戰鬥力,但以拖延敵人黎講佢係數一數二煩
其實都估唔到可以磨咁耐, 可能主場之利
但都唔係借口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞