[HKGBUDDIES] GFRIEND討論區(172) 金韶情1207生日祝賀 快啲CB啦~ #五大訴求缺一不可

1001 回覆
31 Like 8 Dislike
我嘅娛樂同興趣得返女友
無女友

今年都有 繼續吸
FANS meeting週邊貴到
me 2
多乜鬼 乜又係嚟嚟去去個幾個
有冇諗過其實係同一班人走晒咁多場
剩係呢度都大把人係去齊港台日韓場
女友就絕對仲搵到錢
女團收入主要就concert 週邊 廣告,唔係銷量。何况我哋銷量一D都唔差 keep住around 5,6 萬隻。如果你用twice比較就自然差,但係同番其他女團比,其實冇大分別。
成績差過女友嘅團一樣生存到,女友點會有問題。加埋女友算係somu開國公臣,又有揾錢能力,點會唔續約,除非女友自己想退休唔續姐。

音源係差左,但我覺得堆bot會有影響。本來韓國人就鐘意睇住排行榜聽歌,首歌入到頭五六名本身就有大宣傳作用吸引大眾聽。但係堆bot霸住D位搞亂成個榜大眾對個榜冇信心加新歌入唔到頭五六名就會令佢跌得好快。依加有電視台爆堆bot名,如果佢哋可以收收皮,我相信音源成績會進步番。
冇獎唔代表D咩
D獎作用就係邀請公司派團出席,大公司有多D團自然就分俾佢哋先。somu得女友一隊自然冇咁大吸引力,太冇份量嘅獎我哋又唔要,咁咪冇出席,唔通坐全晚拎個best mv
大把團都冇la 唔通全部都收皮咩
其實你哋會唔會太悲觀
連本賞都冇
(類似十大勁歌)
因為愛得太深
我都覺得太悲觀 但係咩團都有走到最後既一日
所以請珍惜女友
除非養住個團會蝕本或者女友轉行,唔係既話,Somu同女友無理由唔續約。最多cut cb次數。
點都會續約,大家可以放心
應該好似依加咁一年兩cb + concert
今日做乜咁多深度討論 等我又叫下春先
歌個D唔多講啦 信聽女友 獎有就拎冇咪算 而且D所謂APP投票咪又係D人係到狂開AC狂刷Vote 何必同D機器人鬥浪費時間 用呢D黎衡量紅唔紅真係晒9氣 女友而家頻頻出公演 前幾日仲有個好似係private show 可見其實佢地都仲有搶手好多人邀
綜藝雖然少上左 但係Source而家搞好多D自家制既野俾大家睇 例如G-LOG G-ING 而且仲有中英韓字幕照顧唔同語言既畢地 已經算係咁 可見女友暫時都仲係Source既重心 肯在唔同方面擺資源落去Support女友
女友開V又唔算太疏啦 呢幾日仲突然係咁開V Weverse又例牌一日覆十幾廿個Post 睇得出佢地都好想同畢地互動 亦證明我地Fanbase其實唔係想像中咁弱 仲搞到我成日強逼症要睇住佢地D留言
女友對我黎講已經唔只係娛樂興趣 已經係動力 為左佢地自己一個人飛去韓國睇Con對我來講咁大個仔真係第一次 甚至而家竟然為左佢地學緊一門新既語言 大家都一齊成長緊
雖然我都唔敢想像冇左女友之後會唔會唔再追KPOP又或者連學緊既韓文都遺忘左去 但與其係到胡思亂想不如活在當下 趁仲有心有力做好而家想做既事啦 同埋佢地團魂咁勁 又咁努力 崔俞娜跌低7次都繼續起番身 黃恩B甩臼都繼續跳 我相信佢地唔會咁易散 我希望佢地可以成為第2隊APINK咁樣可以破到7年魔咒繼續走落去
好想佢地再拍下去旅行綜藝
其實正常 每幾個月就會突然間大家都話好怕解散
不過都係珍惜女友啦 有機會就去下韓場
孖bin琳V
好duck意
呢個真 拍旅行綜藝好正

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞