東京美食分享區4

563 回覆
19 Like 6 Dislike
東京有冇邊間親子丼推介之前食過自然洞覺得好正
鳥しき
好掛住日本美食
黑崎一希先生
希望 book 到又可以成行啦
巴打咩時間去日本唔係重行緊隔離政策+冇visa落地簽咩

係 ar 仲 ban 緊... 所以睇下點啦, 暫時照攪 booking anyways
睇嚟巴打你真係好鍾意食親子丼

啲滑蛋包住啲雞肉諗起就想食
又加強左封關程度啦
唉本身諗住如果年尾疫情冇事12月就去多次東京
上年去東京本身plan左食深町但係最後都book唔到
下次要食晒深町同人形町
唔洗咁大期望喎深町
天ぷら黎講食過比較好既只係天一
話晒深町都係tabelog東京排頭個班
點都會想試下
排名呢啲野好死架姐 大把排第一唔係幻想咁好食
深町就失望嘅 差過係台北食
"大把排第一唔係幻想咁好食"黎講
東京肉しゃぶ家真係好深刻
食物黎講正常高級好食啦,未到哇一聲既級數
但係就超高級既收費望住張單真係嚇親
btw深町差既話有冇邊間銀座附近既天ぷら好推介?
巴打應該識下肉しゃぶ家個老細 見佢成日食好野
東京嘅話本身自己有興趣Takiya 不過5月去唔到取消左
我暫時觀望下先
所有 booking 都係 free cancellation, 遲少少再決定
btw, 我又係想去深町 lunch wo 今年
但時間就唔到, 可能最後走去食人形町 lunch
之前食過近藤 lunch 同是山居 dinner, 今年想試埋深町 lunch

(我會擺深町係 lunch only, 如果 tempura dinner, 我會放元吉)
咁老實講個老細又真係好nice既同佢傾計佢都話佢有周圍去食
係收費唔抵姐食過一次就算
咁是山居你地覺得點?值唔值得去?
我覺得值得去試
早乙女師傅整得好瀟灑,
每樣食材都有唔同厚度既麵衣, 所以好 balance
但會偏向重油同重味 dd, book 果時要考慮呢點
重口味冇所謂,好食就得!
我個次去都幾好 但都見好多人唔係好滿意
所以可能要睇運
好食過是山居又易Book過既冇幾間
近藤巴打覺得點
食近藤不如唔食
咁嚴重
本身重諗住搵銀座附近既天ぷら店
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞