東京美食分享區4

563 回覆
19 Like 6 Dislike
巴打你個陣幾月去
想去五合目騎下馬 但一月好似無
咪岩岩上星期
去完新倉淺間影相諗住去下吉田食烏冬
屌點知冇睇星期幾休店,想食既都冇開到
結果食左桜井うどん,個湯好味,偏清既醬油湯,但係うどん本身個質地似魚肉麵多過うどん
比較有驚喜既係可以額外嗌個配菜,係簡單有啲生菜條又有啲豆pok既一碗野,淋一圈豉油上去已經好好味
btw乜原來五合目有馬騎我個日太晏去到上到去已經得番半個鐘買下野寄張post card已經要落山
原來根室花丸個間就係東京車站 第一日去拎jr pass可以順便食
sorry 眼殘
有馬騎架 我個朋友暑假去都騎左
你咁講完我都即刻睇下d餐廳開星期幾先
我上到去個陣成地都係雪
我諗太凍都應該唔會有啦
講起馬反而隔離下吉田個小室浅間神社零零舍舍有隻白色馬係到幾搞笑
係呀
車站嗰頭已經好多
個人覺得踩單車方便過搭循環巴士好多
睇落好正 佢好似得12席 可惜一個人冇得book
想問上野附近有無任食嘅燒肉放題推介?
睇過幾間,有放題好似好少option揀咁

拉麵控唔熟燒肉
我都係聖誕前會去 但見到新聞話近排地震頻繁 有機會波及東京 好似無咩人講咁 如果繼續有地震 你哋係咪都會照去?
土古里/牛角
我會呀 應該唔太驚掛
謝巴打
屋企人原來食過呢間 有無其他好介紹?
Thx
想問下會唔會好多人,係就book定先
唔知,我反而想知你會食咩拉麵
土古里係咪食單點會靚過食放題?
正常就係既,不過揀土古里都係想放題多啦
散嗌睇Post頭個堆慢慢揀
燒肉放題黎計
邊間高質 (要有埋和牛), budget屋企人唔太介意
唔食散叫而食放題係我地全家都慣左任食
一燈果啲,睇吓食唔食到金色同麥苗
金色上次去,去左2,3次都撞正山門時間
結果最後食左らぁ麺 はやし田
醬油湯幾好味同埋食過はやし田同班鳩,發現條竹筍都係長長一條咁,係東京既拉麵鐘意咁做定係咁岩2間都係咁
我都係,留東京4日有3日都係六日,睇下抽唔抽到少少時間食

其實想食埋 超多加水麵、吉左右同吉法師
不過無時間
朋友vegan 求推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞