香港首富李嘉誠再摑特區政府臉

628 回覆
5710 Like 10 Dislike
諗起有個姓馬嘅支那種好似笑柒李嘉誠out dated
唔知而家隻支那種過成點
控制失業率嘛
真定假呀
大把有錢佬唔洗做,日日諗住攪明星啦,仲有個把垃L圾高官,身家小咩?咪全部唔L用腦
李嘉誠基金會發言人張景如稱,與Google雲端合作可展示科技力量如何令中小企受惠,而負責建立申請網站的生活易行政總裁馬宗傑則指出,一般情況下,要建立這類型技術項目需要至少數週時間,但 Google 雲端專業團隊成功在短短三日內,把Cloud Vision AI應用整合到「應急錢」計劃中,自10月29日宣布計劃,整個申請平台在短短14日便建立起來。

對於有市民要求透過網上辦理申請,張建宗指出,因涉及網上系統,政府需時招標,並需確保系統可靠性,可能需時18個月,或拖延派錢時間,因此政府決定不提供網上申請。

一個14日,一個18個月
恭喜你解鎖「香港落後真相」成就,成為朋友中第6,973,234人,按此與連登上朋友分享。
佢肯搞private army 已經可以係歐洲買塊地立國
🍇
肯用google當然快

港共咩都批哂比支那公司用支那技術點鬥
唔會比非中資企業做,就算技術勁都話有安全問題
btw香港IT仲係用建築行業果套判上判制度,整黎整去都係得屎
政府用Google form都署理到大把野啦
死要面 垃圾
政府真係好撚廢 完全係搞衰香港
唔係點養得起咁多CA/ACO
其實公平啲講
政府派4000個申請量
同計派幾多條formula複雜好多
係派個條數複雜多過用唔用電腦做嘅問題
https://www.wfsfaa.gov.hk/careandshare/tc/faq.htm#none
要計好撚多嘢

Btw 支持可以用電腦做就電腦做
LKSAR
公務員最唔想變,科技會減少人手,尤其係低智重覆性工作
on9,而家講緊連網上申請都冇呀dllm
吹奏唔係政府工d人 係政府工待遇
誠哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞