香港首富李嘉誠再摑特區政府臉

628 回覆
5710 Like 10 Dislike
無錯 最緊要係佢開明 相信科技
你以為誠哥真係識呢d
所以話佢真係超人 個個以為佢乜都識
誠哥永遠都領先人幾年
依家大陸咁等錢洗
到處抄家又剩
誠哥就一早撤哂資發散世界各地
隧道搞到今時今日都仲要人手收費
就算停車場 都閪啦
先唔講大陸
明明香港已經有一部份閘機做到車牌識別
點解仲要搞入閘拍卡? 直接識別車牌 攞車去俾錢或者出閘拍卡咪ok囉 入閘又識別 又要拍八達通都幾撚反智
咁識別黎做乜鳩
佢唔洗識架
佢肯簽個名, 放資源 , 燒錢去研發已經夠啦

好多老屎忽大老細一聽到科技 , 燒錢 就耍手擰頭
廢除聯合聲明,拒絕共匪統治
香港爸爸 誠哥
有聲
聽講好多政府部門每年budget 用唔哂
驚下年cut budget
就會買大量某牌子電子產品
然後銷毀(都係畀錢出面啲公司銷)
要每一部都record serial number 咁銷
但偏偏佢地就唔會用budget去引入一啲真係好用既科技產品/服務
咁多年呢啲買+報銷既錢應該夠買起google
你地識咩丫

人地派4000蚊用行政費13億 依家都未派完 呢d先叫型棍

即刻令我諗起子華俾100蚊叫人執返張50蚊
請每位申請人遞交一隻5.25寸floppy儲存申請人資料
兩年嗰D就垃撚圾
香港政府幾時可以收皮全撚部都食塞米
考mc 都係用ocr 對嫁啦唔係咩?
話時話$4000派哂未?
真係比外國人知道實笑撚死
政府真係好垃圾
創科局 哈哈哈 笑撚死 我真係見過 我真係見過
Hehehehehehe
真係物以類聚 人以群分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞