[HK01] 【港珠澳橋塌海堤・有聲】前線工親述崩塌經過:嚟料!救唔返!

244 回覆
70 Like 3 Dislike
都係坐番噴射飛航穩陣
將來可能cut噴射船班次,焗你地搭巴士

咁老何有生之年都唔會既…

除非佢撈埋巴士
等睇政府又話拉布搞到工程延誤,冇係崩塌前撥款

而家01已經話因為司法覆核遲左開始,
為左趕進度而使用之前未用過既方法黎挖,因而出事啦。
承辦商做唔到唔係應該賠錢比政府咩
點解調轉

承辦商跟設計做,而家係設計出錯

呢單係design and build... contractor 做design

玩得 design and build, contractor 一定有part 住顧問既, 到時就互推

咁洗唔洗預約拘捕提出司法覆核嘅人?
未到澳門先賭自己條命

賭贏條命 先再賭錢
幾咁勵志

不過贏完錢返黎個陣輸比條命
上面好多人扮行家鳩up
其實係個設計問題⋯ contractor 都係跟design做野

但呢單中建有份包design
其實係個設計問題⋯ contractor 都係跟design做野

但呢單中建有份包design

中建
開始覺得arup係食死貓
衛星田
繼續死撐意料中事

對上仲有clientclient點會唔知
呢個post好邪

下午3時許,港珠澳大橋發生工業意外,3名工人在赤鱲角南環路對開,一座位於公海的橋躉工作期間墮海,據悉,3人已全部被政府飛行服務隊派出直升機救起,分送3間醫院,包括北大嶼山醫院、屯門醫院和東區醫院。

工聯會香港建造業總工會理事長周聯僑指,墮海3名工人均有戴上安全帶,惟工人與繫住安全帶的機器一併跌入海,因而出事。肇事橋躉位於公海屬於禁區,必須乘船抵達。

依3個好彩
今日即刻奶野
GPA GPA GPA

塌橋爽YY

對上仲有clientclient點會唔知

岩呀,成段文都係咁arup arup arup

呢個講法極on9
遲左開始所以唔顧安全係咩道理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞