泛民沙田區選「帝怡失議席」事宜

138 回覆
140 Like 5 Dislike
邊個唔合作都好,咪初選囉,點解要帝怡選民攪炒呢?

其次,你睇咗帝怡既港台競選舉論壇再講啦,其實電視哥好應該係論壇後清楚大局,有自知之明而立即放棄選舉工程囉。
唔好轉移視線啦,熱血嗰三區,結果係咪都係因為冇初選而比保皇黨勝出先?唔係既話,就根本唔可以同帝怡比較。

Ok.就算真係同帝怡一樣咁輸比保皇派,係因為民動都係迫唔倒雙方攪初選。民動咪公開發表聲明,向選民表達,這些都不是保皇派參選人,及同時授與民主動力標籤給未能初選的候選人,係競選工程裡面公平使用囉。

又或者一視同仁,所有未能協調初選的候選人,都唔可以用民主動力logo囉。民主動力迫唔倒雙方初選啫,但亦都應該冇人迫倒民主動力交出佢個授權logo吧!如果冇權迫同路人初選,但又可以被某一方同路人迫授權,民動咪應該改革這個不公平的機制囉!

唔攪初選,民動可否組織當區關心政治的選民攪網上/街站民調呢?

其實就算初選唔倒,仲有好多具體工作可以做,可以改革,呢件事唔應該就咁算,然後4年後某些區又重覆犯這些小學雞攪炒式輸議席囉...
盟主黨賣香港
問題係民動迫唔到人協調,但佢又要推薦其中一個,仲要推薦篤屎
明顯係機制出現問題,嚴重向大黨傾斜
好老實,今次真係好多人睇住民動個名單投票
你可以話d選民蠢,但亦反映佢地係信錯大台,唔可以就咁淡化機制個問題
希望泛民早D成立「獨立調查帝怡委員會」
早日查出事件始末
並交代邊個過失/要孭鑊
同意
有道理
林卓廷拍片口頭道歉就算
遊行當面問佢,佢閪曬面講到自己冇責任,要區政負責咁
做錯野根本冇成本 做咩要負責
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞