蕭生: 立法會過35席既關鍵係各位連登仔成立工會搶勞工界3席功能組別

359 回覆
584 Like 7 Dislike
好多人一開始都以為民主派無可能成為到區議會多數
結果今次創做左奇蹟

我覺得唔需要當主線 當支線打
去到下年 真係有可能成功
Push
盲點
有白頭忠,收銀基之流拒絕讓位
Push
要查下佢既規矩
反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 強姦 輪姦 因姦成孕
收銀基收左皮啦. 白頭忠就由佢啦, 佢既議員資歷仲係有用既.....
燒山都有講
解散左一次再選 選返咁既人數入去再投多次
再過唔到就要解散內閣

當然如果用基本法14條就無野好講架啦
私人草案先需要過分組點票
政府草案只需要過半就得
第十四條
中央人民政府負責管理香港特別行政區的防務。
香港特別行政區政府負責維持香港特別行政區的社會治安。
中央人民政府派駐香港特別行政區負責防務的軍隊不干預香港特別行政區的地方事務。香港特別行政區政府在必要時,可向中央人民政府請求駐軍協助維持社會治安和救助災害。
駐軍人員除須遵守全國性的法律外,還須遵守香港特別行政區的法律。
駐軍費用由中央人民政府負擔。

關咩事?
搞錯 係18
要玩殘政府,不用兩組各半,只要立法會過半已經夠佢地受。

脅持住立法會,政府唔做我地要佢做既野乜都過唔到,我地就要求政府做乜都得。

即使不過半,人數越多都會越有用。差1、2票的話,建制唔返齊議案就會被否決;或者,田北辰之流倒戈就可輕鬆否決議案。

其實,上次非親中派取得30席,只係釋法令議席崩盤。而30席來說,今次區議會(一)已先多1席,如果,飲食 +1、工程 +1(2個都相對容易),已經33席了。這樣,配票要再做好d,多2席,35就不是夢。
可以DQ特首

變相 中共欽點都無用
push
燒山今次有做好功課先出post
咁佢要用附件三既話就直接一國一制算數啦
我地要36, 搶到立法會主席位, 一開波就踢撚曬啲親共派出議會直接過議案
無錯 今時今日 功能組別內有素人出黎選都唔奇
配票 真係睇 泛民同本土點配 有一年時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞