[完] F1 2019 阿布扎比站 討論區

817 回覆
3 Like 48 Dislike
佢真係好玩得
講起sainz老豆, 1998 WRC好似睇電視劇咁, 原來十拿九穩嘅世界冠軍最後終點前500米臨尾香壞車, 嗰種滋味係佢自己先感受到
https://youtu.be/liBLqmeHht8
我細個覺得佢老豆好勁.. 點知WRC之後出左2個癩既...Loeb and Ogier...
sainz同moya簡直黃金拍檔, Loeb連續9屆冠軍簡直CLS, 另外Colin Mcrae同Richard Burns都表現出色, 可惜兩位同樣英年早逝
最好笑係馬基寧退賽後以為自十拿九穩笑鳩人,點知有報應
我諗佢勢都估唔到最後會有呢個結局
btw 馬基寧有少少似barrichello
亦都估唔到tommi宜家係toyota總監
換個角度, 如果唔係幸運之神眷顧tommi, 三菱一屆製造商總冠軍都無
其實colin mcrae 2001年wrc英國站都係同世界冠軍擦身而過, 只不過係炒車收場
Ford以前真係黑撚到仆街
mcrae諗住過檔ford會有轉機, 諷刺係轉頭又係subaru車手攞世界冠軍。之後佢諗住08年重返subaru, 可惜一場直升機意外令一切煙消雲散
近年ford都唔好得幾多, wrc 2又俾skoda㩒住黎打
依家好似冇乜邊個SERIES 多廠隊..
F1 得3間半..(Red bull Honda 當半間)
WEC 得一間
WRC 好D有4間..
WTCC 依家改到唔知仲有冇廠隊... 以前就去到2017得返2間廠..

依家冇乜廠肯去玩racing......
日本廠得toyota撐起半邊天, honda喺F1去留都有待觀察
以家都有個Ott tanak快到PK
WRC只要車手唔係 tanak ogier neuville 都唔洗玩
一拎完冠就去咗現代

有人提起就貼吓啦
佢都幫Estonia爭光, 話哂一個同香港島相若人口嘅國家出左個世界冠軍係好光榮, 而且今年正值Estonia獨立30周年別具意義
反而芬蘭車手失色好多
Estonia 都開始多車手 juri vips都唔錯
芬蘭最好竟然係latvala
下年現代好大機會又總冠今年頭四有三個都比佢簽咗
瘋甜,多謝瘋甜先

p.s 原來韓仔第一次贏wrc總冠軍?
我想Kimi唔揸F1就去玩WRC
玩過啦 但係啲成績麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞