[完] F1 2019 阿布扎比站 討論區

817 回覆
3 Like 48 Dislike
咸犯錯的確少過圖
上年大家咁上下壓力下,咸就係犯錯少而贏
神嘅壓力一定無廢圖咁大
起碼唔會比自己車隊撚自己
你比圖係前面自己快放
咁就無問題
Webber講過
上年德國咪自炒囉
講近d今年加拿大都係佢lost control先搞到畀人罰5秒

快放都要有Adrian newey加乘先得架
vettel 次次都要將架拉利揸到盡 , 就算揸到盡都未必夠benz 快, 想唔犯錯都難
今年加拿大個時已經有人提過
廢圖為咗頂住神一圈轉差唔多20次brake balance 同埋engine mode
老實講我覺得有時佢係揸突部車
只不過大家都係Focus左係佢柒個下

上年德國就更加係車隊有問題
佢塞咗係kimi後面成5,6個圈
一圈輸秒幾比神咩人揸都死

唔係話佢唔柒,係佢柒好多時都係成隊人柒搞着佢
你試下笨士咁你估神會唔會屌到上天花板
大家係咁講到4屆一文不值
Real 我覺得佢只係冇左爭勝心 同埋有神係到 有比較下個成績先冇咁穩定
神嘅幸運值 加埋 唔柒嘅車隊 先造就到呢6屆 兩樣野都缺一不可
唔係一文不值
咁事實係佢柒咗好幾次
Spin啦自炒啦自爆啦乜都有
只不過好多人都睇唔到背後嘅原因係佢隊車隊本身就柒 只係snow ball effect令成件事真係好柒
台仔係到打哂19叻飛機..
係台仔冇腦定我地睇唔透19叻有幾叻呢...
佢地成日覺得樂樂好慘
觀眾們仲撚慘
點解台仔可以咁撚on9...
點睇叻叻都唔抵幫..不過恩撚都好愛19叻...
事實上叻真係叻仔喎

呢度個個都傳心師咁
淨係講今年成績絕對有交代啦
巴打你走先 呢度我頂住
排位速度佢係有,但佢唔養Tyres...
起步...唔好得過VET..
贏果2次,
SPA 靠Vet去頂HAM..唔頂佢羸唔贏到?
Monza, 大家都知拉利今年架車快既, 排位唔俾TOW VET... 但佢頭位果個時間係用左VET 既TOW..
之後singapore GP, vet 靠自己undercut.
russia gp, vet 靠自己起步快..食到TOW..過左你..之後你又追唔返人又係到做怨婦.
之後果幾站, 要佢追又追唔到.. 要佢做purple lap 又做唔到..
佢比前年叻左係因為架車姐.
我相信你俾norris 渣, 一樣做到同樣高度
Norris都做到就誇張咗少少
Russell揸benz都屌打呀叻
咩叫norris 都做到就誇張少少 講到19Lec 好似鹹帝二代咁
啲fans拎盒奶畀Lando 簽
我自己幾睇好NORRIS, 因為佢老麥, 鏡頭唔多, 但佢既overtake 睇得出係唔錯 (冇記錯係奧地利過四萬, 要push就即刻有貨), 守又守得OKAY...(冇記錯係守ALBON, 同埋LAST 守PER)

Leclerc 拎住垃利我睇到既係..要push又push唔到, 要過又過唔到
唔係Lec fan屎
但覺得佢都係第一年渣拉利
第二年F1
慢慢磨下點都有貨交嘅
當然要謙虛啲
Max都已經第5年
19叻手車又係幾叻嘅
不過真係太過偽君子
以佢攞住今年架垃圾車都7pole 2win真係算係咁
只不過佢贏兩贏就當咗自己係no.1 世界第一
當正廢圖無到
又I know but I just want to let you know
又唔聽team order
呢個位真係令人對佢反感
無團隊精神
妄顧後車安全欠缺專業操守
仲有一站
襯SC入pit換套新紅讓左個第二位俾bottas
紅追黃唔好話過, 連追近都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞