peak design出左新袋冇人講

234 回覆
3 Like 37 Dislike
買咗20L zip, 啱啱好可以塞埋支manfrotto befree入去, 一機兩鏡, 仲有位可以放支水同些小雜物.
買之前去睇過實物, 覺得zip窄身啲, 好睇啲, 呢層好緊要~
覺得最底比較薄, 唔肯放相機, 鏡頭喺底, 除非自己搵方法加厚啲.
側開係要幾乎全個拉開, 好多側開袋都係只開半個.
之前用嘅相機背囊肩帶太闊, 揹得舒服啲不過裝唔到capture... 呢個得, 不過背囊肩帶嚟講佢真係偏幼.
諗緊仲有冇乜配件好加~
神奇係今代幼左但反而又舒服左,條邊唔會吉住個身
第一代20L 一開始買完返嚟用個時,加埋capture 真係‘銀’住‘銀’住
一代咩到殘哂,終於可以換
尋日拎咗15L zip出去一日

袋咗腳架*1 ,a7iii + b40 + t1728 ,再加叉電之類

全程都覺得幾舒服,唔似一代咁重
一代邊有ZIP
訂左V2 30L期待
未用過一代
我有一代backpack 20L呀
有比較之下覺得新出既zip 15L舒服過v1 backpack
V1 backpack用得耐會好唔舒服
買過SLING, 條帶成日趺出黎咁
試過V2 20/30L覺得好舒服
本身有DUO 所以無諗ZIP
V2 30L條帶係咪同ZIP一樣?
唔清楚

我諗緊過多一兩年同官網換返個backpack 係會比v1定v2比返我
V1仲有賣 除非無哂貨底
請教各位巴絲
Everyday Sling 10L 當腰包舒唔舒適?
唔舒服
我6l都唔舒服
正正經經買個腰包
佢雖然畀番舊版你,但換新的話係有索帶配件頂住
利申: 已換
各位師兄 想問Everyday tote bag 15L係咪裝唔到 16‘’ MacBook Pro🥴🥴🥴 我見係差 一兩cm左右 因為想拎埋Macbook岀街但又唔想用backpack
請問個索帶配件係點?
即係sling slide lock?
Strap lock
唔該兩位
喺美國官網買既袋,香港會問會有保養㗎?
呀係,係叫Strap lock

之前我sling 5L條帶甩左成個袋趺左落地
佢免費寄左個Strap lock俾我

近排買10L入面都已經有Strap lock
有,保養直接online去返佢地官網搞
thx ching
用開5L咁用 換左6L 2拉鏈方便d
但唔是用佢的帶 而是連住自己條belt 用開重機食力D
5/6L就唔可以機連70-200的長鏡 24-70就無問題

10L太大了
15” MacBook還可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞