peak design出左新袋冇人講

234 回覆
3 Like 37 Dislike
我都買左,放到一機兩鏡,幾好。
個拉鍊好過一代
都係3樓?
心急係官網訂左
已入手zip 15L
巴打官網訂係咪大陸出貨? 我官網訂個ZIP 20L, 今日見到係深圳出貨
15會唔會細?
星期五飛,希望買到
係 深圳出貨
睇你點用,我係預我日常使用。帶下電腦,水,衫個D完全冇問題。出街影相我就一機走天涯算。我仲試過d500都放到,一機二鏡仲有頂格放嘢。
官網買過係大陸出貨
因為made in china嘛
pd所有袋都係 make in vietnam
噢,自膠記錯
我都記得係, 可能造好放大陸倉
https://youtu.be/G-JZELS7QUk
15真係有D細,但輕左好多,比起原裝everyday backpack
個Zip20L 終於送到
淨重明顯輕過個v1 20L, 容量睇落都大過v1最底既磁扣格,舒適度就真係要揹下重野用一排先知,最希望今代個pat位唔會咁易磨爛

我都係想輕啲先買15L zip
最後都係買左普通everyday 20L V2
拎上手15L 同20L女似差唔多咁
15驚做野果時唔夠位裝
有冇開箱相?
Peak design 舊版係咪真係咁唔好揹?
個個都話裝重嘢話好唔舒服
新款樣我覺得幾靚 平日當普通背囊都得
舊版我20L裝滿野係真係幾重 (利申有做開運動, 唔係瘦人), 最唔舒服係條揹帶
但新版呢條帶暫時都覺得幾舒服, 同埋ZIP 20L係輕過V2 20L成0.5kg, 所以我先轉zip
星際有好幾間有貨, 自己睇咗zip, 應該會買.
20L everyday 有三塊間隔板
15L zip得兩塊

側面4個內袋好似唔係袋到好多野(唔似sling 咁內袋D間隔實好多)
兩側塊野開出黎唔可以開盡反晒出黎,有D唔方便,要頂住佢 (反而zip可以反開晒)
個頂其實唔係好多位,放少少野己經爆左
而家安排:

最頂,放左個內膽加機/鏡,再放銀包雜物
------------------------
第二層 1機 1 or 2鏡
------------------------
第一層 1機 2鏡
-------------------------
最底凌空左半層放雜物
有無巴打買左tote pack?當背包用個人覺得最靚
0.5KG其實唔多, 係多左枝鏡
我睇過新款V2 反而改善左唔少
諗緊20定30L
20L其實扣最底格嗰格得17L, 但扣最頂個格又變到好怪,所以你要放多野就可能30L先夠用
所以其實衣家ZIP個頂格設計係解放番個空間
如果唔係有長鏡同15" laptop,我作為V1 20L用家都想轉15L ZIP
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞