理大啱啱有人走水渠走甩

786 回覆
673 Like 284 Dislike
怕死正常 唔係個個頂得順
可能係女仔/細路
街蓋好重好難推
今朝NOW報撚過一單 原來仲咁多人只睇CCTVB
死黑警當人恐怖份子,迫到人入絕路
希望手足們無事
唔好玩命, 你地無罪
消防入埋去啦 你地睇下新聞得唔得
理工大學多處被警員圍堵,校內示威者無法離開。昨晨(18日)校內一個渠蓋被搬開,四周放有水馬及告示牌,告示板寫上「小心」字句,有示威者於旁邊商討經渠道離開,最後作罷;該批示威者表示早前有另一批人士,亦欲經過渠道離開,雖然未知渠道通向何處,但因為校內未有其他方法可以走,因此希望經此處逃離,但未知最後該批示威者是否實行。至今日凌晨,再有示威者嘗試由下水道離開,惟最後不成功。

今日凌晨(19日)5時41分,消防接報指疑人於理大水渠內失聯,最後證實為善意虛報。

最後更新日期:2019-11-19 23:34
From HK01
師兄行內
想問個D渠有冇位行 定真係游水
唔會 計過哂數 落大雨都只會到管道嘅三分一
渠闊極有限,手長腳長爬實好辛苦
希望失蹤嘅人都冇事
shawshank redemption
唔洗 上地位係井黎
記住第幾個井就得
吓 唔係新功能咩
清水渠有沼氣機會會細D
但都唔係一定安全
有圖有機會可以走到,冇圖好危險唔好試
圖可以去DSD睇同印
https://www.dsd.gov.hk/EN/Service_Enquiries/Drainage_Record_Plans/index.html
These drainage records are to be updated continuously according to the as-built drawings of drainage infrastructures.
你認為會無電筒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞