理大啱啱有人走水渠走甩

786 回覆
673 Like 284 Dislike
行番屋企附近先上地重好
聽到都覺高危
要diu都係diu明明有路走 有傻西爆出公海果d
會唔會爬左入狗屋渠
Pull
Pull 9 pull 9
九龍公園有
始終呢場運動比較多小朋友未係太識諗野
同喺出面一樣, 好多人見人地有少少唔岩就大大力屌左先
完全唔了解下人地嘅諗法先, 又唔理性分析
周二入夜後被困理大內已餘下不足百人,昨晚雖有人成功由天橋游繩逃走,但事後被警方發現堵塞,並派重兵監視。留守人士別無選擇下,嘗試研究由水渠逃走。周二晚8時許,17人打開理大內其中一個水渠蓋,眾人經商討後,嘗試冒險爬入水渠。可是,水渠內漆黑一片,水深過肩,當中3人害怕而折返,其餘人士則繼續摸黑尋出路。3名折返的人士雖已全身濕透,但不敢離開,一直在渠口等待消息。面對手足們生死未卜,3人焦急萬分。

約2個多小時後,晚上近11時,終於迎來好消息。據知14名抗爭者已成功由水渠逃離理大,並安全登車離去,理大的留守者得悉喜訊,也鬆一口氣。

https://hk.news.appledaily.com/breaking/realtime/article/20191119/60286625

同埋係地底世界到行,你冇圖紙冇定位,真係唔知自己會行左去邊。只係會知道條筒愈來愈闊即係愈近尾位。

同埋一個井蓋係好重好重,要兩個大男人(真係做開大大隻果d師傅)先搬得開。即係未去到終點都好難中途離開。
行渠走記得每行段路做記號
一黎無得行返到轉頭
二黎行到可以幫後面手足
報導咗出嚟都要屌
不如學強国咁河蟹算啦
夠人嘅話 4、5點其實都可以
而家材料現成
啲嘢只係掃埋喺路邊
執返出嚟 set完
就返去訓

就算被人清咗
5、6點 另一批手足出嚟接力
20個落渠 水位浸到膊頭 其中三個淆底返轉頭之後驚其他手足有意外所以報警(好似係)
叫d記者死開啦
即係可以行出海
定要渠口上番去
報紙係咁寫
應該係可以成個人企喺度行?
嘻 我有工程圖
走到就得 係你地班狗同政府逼到學生咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞